Bananenmuffins met chocolade

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze muffins duren niet lang om te maken, perfect voor een vers ontbijtje in het weekend. Je kan ze natuurlijk al de avond van tevoren klaarmaken ook als je dat liever doet.

 

De combinatie van geprakte banaan met de fondant chocolade is echt hemels, voor een goede start van de dag!

Met dank aan Libelle Lekker voor het recept.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 75 gesmolten boter
  • 250 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 100 g suiker
  • 2 el vanillesuiker
  • 50 g fondant chocoladepastilles
  • snuifje zout
  • snuifje kaneelpoeder

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed een bakblik voor muffins met papieren cakevormpjes, of beboter de muffinvormpjes.
  2. Smelt de boter in een pannetje en laat even afkoelen. Pel de bananen en prak ze fijn met een vork.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de vanillesuiker, een snuifje zout en wat kaneel.
  4. Roer de eieren los met de melk. Voeg de gesmolten boter toe en roer glad.
  5. Doe de geprakte bananen en het bloemmengsel bij de eimassa en meng tot een smeuïg beslag. Roer er de chocolade door en verdeel het deeg over de vormpjes. Druk in het midden van elk een walnoot. Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven.

Tip

Bewaar de muffins luchtdicht afgesloten, bijvoorbeeld in een koekblik, zodat ze niet uitdrogen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept