Homemade pizza

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Heerlijke homemade pizza, die je naar keuze kan beleggen. Wij hebben de onze gebakken in onze ovalen barbecue die je perfect als oven kan gebruiken. In een gewone oven op hoge temperatuur lukt het ook uiteraard!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 300 ml lauw water
  • 1 kl suiker
  • 14 g droge gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl zout
  • 500 ml tomatenpassata
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 250 g geraspte mozzarella
  • enkele sneetjes Italiaanse ham
  • blaadjes basilicum

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met de suiker en los de gist op in 300 ml lauw water. Maak een kuiltje in de bloem en schenk rede opgeloste gist bij. Kneed alles goed door, voeg de olijfolie en het zout toe en kneed tot een glad deeg.
  2. Maak een bol van het deeg, leg hem in een kom, dek hem af met een schone keukenhanddoek of met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek.
  3. Verdeel het gerezen deeg in 4 delen en rol elk deel uit tot een pizza.
  4. Kruid de tomatenpassata met peper en zout en beleg er de pizza mee. Beleg de pizza daarna met geraspte mozzarella, enkele schijfjes mozzarella en de ham.
  5. Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg er eventueel een pizzasteen in als je die hebt. Anders kan je de pizza ook gewoon op een bakplaat bakken.
  6. Bak de pizza ongeveer 15 minuten in de oven. Werk hem daarna af met enkele blaadjes basilicum.

Tip

Je kan ook andere toppings naar keuze gebruiken: schijfjes champignon, rode ui, gekookte ham, salami, enz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs