Spruitjes met spek

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Spruitjes zijn een echte wintergroente, die misschien wel typisch is voor België als we de naam in andere talen mogen geloven: Choux de Bruxelles in het Frans, Brussels sprouts in het Engels. De spruitjes hebben nogal een eigen smaak, die soms voor kinderen wat moeilijk is. Ik heb de spruitjes heel traditioneel gebakken met wat spekjes, zo worden ze echt wel gesmaakt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 800 g spruitjes
  • 150 g gezouten spekblokjes
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Snijd het harde achterkantje van elke spruit weg en verwijder indien nodig de buitenste blaadjes. Maak in de onderkant van elke spruit met een scherp keukenmesje twee kruisvormige insnijdingen. Zo zullen de spruiten gelijkmatiger garen.
  2. Kook de spruiten in licht gezouten water gedurende 8 à 10 minuten, afhankelijk van de grootte. Als ze bijna beetgaar zijn, zijn ze al klaar. Ze moeten straks nog even opgebakken worden, dan garen ze nog lichtjes verder. Giet de spruitjes af.
  3. Bak terwijl de spruitjes koken de spekblokjes in een klein klontje boter licht krokant.
  4. Voeg de uitgelekte spruitjes toe aan de pan met de spekjes en bak alles nog enkele minuten samen verder.
  5. Kruid met vers gemalen peper en eventueel een beetje zout. Voorzichtig wel met het zout, de spekjes smaken al zout van zichzelf.

Tip

Deze spruitjes kan je eten met gebakken aardappeltjes voor een volledige maaltijd.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten