Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ik ga naar de markt en ik breng mee

Wat gaan wij graag naar de zaterdagmarkt in Antwerpen op … ja, op zaterdag natuurlijk! Wij beschouwen dat als een wekelijks uitje, en alleen als het echt pijpenstelen regent slaan wij eens over. We wandelen rond, geven onze ogen de kost en komen elke week met lekkernijen terug. Het aanbod op deze markt is enorm groot. Je vindt er alle soorten kaas, gedroogde worstjes, ambachtelijk brood, wafeltjes, en alle soorten groenten en fruit¬† die je je kan indenken.

 

Wat denk je van onze aankopen van vorige week zaterdag? We hadden heerlijke stoofpeertjes die ik gestoofd heb in rode wijn. Oh en een doosje verse wilde veenbessen, daar heb ik de lekkerste veenbessensaus van gemaakt met beetje sap van mandarijn erbij. We kochten ook een groot stuk verse gember, waarvan ik heel graag thee maak met wat limoen en honing, een fijne opkikker op frisse dagen. Ik vond een prachtige granaatappel zo groot als een kleine voetbal (echt waar, wat een kanjer). Lekker volle grond witloof kon ook niet ontbreken in ons mandje, wat smaakt dat verrukkelijk. Dan hadden we nog een bosje munt voor een grote pot muntthee. En last but not least hadden we een paar mooie vijgen, waar ik een lekkere plaattaart heb mee gemaakt deze week voor de lunch.

 

Inspiratie doe ik daar altijd op, en ik kom met naast de boodschappen ook met een heleboel plannen thuis. Een enorme energieboost geeft dat. Geniet nog van het weekend!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen