Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan orzo met groenten en kipfilet

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze alles-in-één-pan orzo met groenten, kipfilet en parmezaan is een super smaakvol idee voor een makkelijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt. Orzo is een echte allemansvriend, echt lekker! In deze versie gebruik ik 3 verschillende soorten groenten, die zullen denk ik ook bij moeilijke eters makkelijk binnengaan. Bovendien maak je alles quasi in één pan klaar, zodat de smaken echt mooi vermengen en zodat je amper afwas hebt achteraf!

 

Zoek je trouwens nog een schitterende pan om zulke gerechten te bereiden, kijk dan eens hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, en ik ben er echt super tevreden van!

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 300 g orzo
  • 250 g spinazie
  • 250 g champignons in schijfjes
  • 140 g erwtjes (diepvries)
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 1 l kippenbouillon
  • sap van een halve citroen
  • klontje boter
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Verwarm de olijfolie en het klontje boter in een ruime braadpan. Kruid de kipfilets met vers gemalen peper en zout en bak ze aan beide kanten gedurende 3 à 4 goudbruin. Neem ze uit de pan, leg ze in een ovenvaste schaal en zet ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 minuten of totdat ze door en door gaar zijn maar nog wel sappig.
  3. Bak in dezelfde ruime braadpan waar je de kip in hebt aangebakken de schijfjes champignon, met het sap van de halve citroen en gekruid met wat vers gemalen peper. Haal de champignons uit de pan en houd ze warm.
  4. Voeg de orzo toe aan de pan samen met de helft van bouillon en de erwtjes, en laat deze samen orzo in ongeveer 10 minuten gaar koken. Roer af en toe en zorg ervoor dat de orzo niet aan de bodem gaat plakken. Voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe.
  5. Voeg aan het einde van de kooktijd de spinazie toe en laat hem slinken. Voeg de champignons terug toe en roer ook de parmezaanse kaas onder de orzo.
  6. Snijd de kipfilet in schijfjes en voeg ze toe aan de pan.
  7. Dien op in diepe borden en werk af met een extra draai vers gemalen peper.

Tip

Door de kipfilets op lage temperatuur in de oven te laten garen blijven ze lekker sappig.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen