Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Spaghetti vongole met kerstomaatjes

Beoordeling door het gezin

Een lekkere zomerse pasta, deze spaghetti vongole met kerstomaatjes en venusschelpen! Zalig om van te genieten op je terras of in je tuin op een zomerse avond. Dank zij het dubbel tomatenconcentraat en de kerstomaten van Mutti zit de saus barstensvol smaak.

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Mutti (advertentie).

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 40 g Mutti dubbel tomatenconcentraat
  • 800 g Mutti kerstomaten (2 blikken van 400 g)
  • 1 kg vongole (venusschelpen)
  • 2 sjalotten, grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • enkele takjes platte peterselie
  • 100 ml droge witte wijn
  • olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Leg de vongole in koud water met zout, vervang na een kwartier het water en leg ze opnieuw een kwartier in schoon koud water met zout.
  2. Maak ondertussen de saus: snipper 1 sjalot heel fijn en fruit ze aan in een ruime scheut olijfolie op middelhoog vuur met een beetje zout. Pers er een teentje knoflook bij en laat dit even mee fruiten. Voeg het Mutti tomatenconcentraat toe en laat dit even mee fruiten (ongeveer 2 minuten). Voeg dan de Mutti kerstomaten toe en laat enkele minuutjes pruttelen.
  3. Kook de spaghetti een minuutje minder dan beetgaar in licht gezouten water en giet hem af.
  4. Neem een voldoende ruime kookpot en doe er de vongole in met de witte wijn, 2 teentjes knoflook in plakjes, een grof gesneden sjalot en de blaadjes van enkele takjes platte peterselie. Kruid met wat vers gemalen peper en zout en breng aan de kook op hoog vuur onder deksel. Als de vongole open gaan, haal je ze van het vuur. Haal ze uit de schelpen maar houd er enkele in de schelpen voor de afwerking.
  5. Zeef het vocht waarin de vongole gegaard zijn (liefst door een theedoek) en voeg dat toe aan de tomatensaus. Warm de saus terug op, en kruid ze met vers gemalen peper en zout. Voeg de spaghetti toe en laat alles samen even goed opwarmen. Voeg dan de vongole toe met nog wat gesnipperde platte peterselie. Dien onmiddellijk op.

Tip

Enjoy en geniet van de zomer!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen