Search
Close this search box.

Romige gnocchi met tomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit snelle gerecht zonder vlees maak je volledig klaar in één pan. Het is echt een redder in nood voor avonden met weinig tijd om te koken. De saus is romig en fluweelzacht dank zij de room die ik toevoegde, en de kerstomaatjes die eerst even gebakken worden in de pan geven het geheel een frisse maar ook zoete smaak. Heerlijk voor jong en oud!

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina (advertentie).

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi (uit de versafdeling)
  • 500 g kerstomaatjes
  • 700 ml tomatenpassata
  • 200 ml room van Campina
  • 200 ml groentenbouillon
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout
  • enkele blaadjes basilicum

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Halveer de kerstomaatjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak er de halve kerstomaatjes enkele minuutjes in, op middelhoog vuur.
  2. Voeg de tomatenpassata, de groentenbouillon en de room toe aan de pan, meng goed en laat zachtjes aan de kook komen. Voeg dan de gnocchi toe aan de pan en laat ze enkele minuten garen in de saus. Ze zijn heel snel gaar, laat ze niet te lang pruttelen want dan worden de gnocchi al snel plat.
  3. Proef de saus en kruid naar smaak bij met wat vers gemalen peper en zout.
  4. Dien onmiddellijk op en werk de borden af met enkele blaadjes basilicum, een scheutje olijfolie en eventueel wat geraspte parmezaanse kaas.

Tip

De gnocchi uit het recept zijn aardappelgnocchi.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen