Search
Close this search box.

Gamba’s van de grill met tomatensaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Het zomerweer laat wat op zich wachten…  maar dank zij zalige zomerse schotels breng je de zon op tafel! Wat denk je van deze gamba’s van de grill met tomatensaus? Lekker? Dat vind ik dus ook! De tomatensaus op basis van de gepelde tomaten van Mutti geeft een een echte kick aan de gamba’s, die je grillt op de barbecue (of in een grillpan).

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Mutti (advertentie).

 

Ingrediënten

 • 16 gamba’s
 • 400 g gepelde tomaten van Mutti
 • 1 sjalot
 • 2 teentjes knoflook
 • enkele takjes verse tijm
 • enkele takjes platte peterselie
 • snuifje chili flakes
 • 150 ml groentenbouillon
 • olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Snipper de sjalot en fruit ze aan in wat olijfolie met een snuifje zout op middelhoog vuur. Pers er een teentje knoflook bij en laat nog even mee fruiten. Voeg dan de gepelde tomaten toe samen met de groentenbouillon. Bind de takjes tijm samen met de steeltjes van de peterselie en leg ze bij de tomaten. Laat het geheel zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen, plet de gepelde tomaten een beetje met een vork. Kruid de saus met vers gemalen peper en zout.
 2. Maak ondertussen de gamba’s schoon: verwijder de schaal (de kop en de staart laat ik zitten, dat presenteert mooier), en snijd de rug van de gamba’s in met een klein scherp mesje om het darmkanaal te verwijderen.
 3. Pers het andere teentje knoflook, en snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn. Meng de knoflook en de platte pereselie met een scheut olijfolie, vers gemalen peper, zout en een snuifje chili flakes. Marineer de gamba’s hiermee en zet ze minstens een kwartier koel weg.
 4. Grill de gamba’s op de barbecue of in een grillpan langs beide kanten 2 à 3 minuten tot ze net gaar zijn.
 5. Serveer de tomatensaus in een schaal en leg de gamba’s erop.Werk af met wat goede olijfolie en serveer met een stukje stokbrood om de heerlijke saus mee op te doppen.

Tip

Zet de zomer op tafel!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen