Linguini met champignons en worstjesvlees

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een heel makkelijk, snel en smaakvol gerecht voor een doordeweekse avond. Binnen de 30 minuten heb je dit pastagerecht op tafel staan, dat wil je toch?

 

Dit fijne recept is gebaseerd op een idee uit het magazine Foodies van vorige maand.

Ingredi├źnten

  • 4 stevige braadworsten (400 g in totaal)
  • 400 g linguini
  • 250 g champignons, in schijfjes
  • 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl chilivlokken
  • 125 ml witte wijn
  • 150 ml room
  • een handvol peterselieblaadjes, fijngehakt
  • parmezaan, geraspt
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook het gedroogde eekhoorntjesbrood ongeveer 15 minuten in 600 ml water, totdat het water voor de helft is ingekookt en je een krachtige paddenstoelenbouillon hebt.
  2. Kook de linguini in licht gezouten water net niet beetgaar en giet ze af.
  3. Verhit ondertussen wat olijfolie in een ruime pan en bak er de champignons in op een hoog vuur. Draai het vuur lager en voeg het worstjesvlees toe (dat je uit de velletjes hebt gehaald) en bak dit goudbruin en rul. Voeg de geperste knoflook en de chilivlokken toe en bak samen nog 1 minuut verder.
  4. Blus met de witte wijn en laat deze helemaal wegkoken. Voeg de bouillon met de paddenstoelen toe en breng zachtjes aan de kook. Meng de linguini door de saus en laat de pasta nog een minuut of 2 verder garen in de saus. Voeg de room toe, proef de saus en kruid naar smaak met vers gemalen zwarte peper en zout.
  5. Dien op in diepe borden, en werk elk bord af met gesnipperde peterselie, een draai van de pepermolen en wat geraspte parmezaan.

Tip

Als je Italiaanse braadworstjes of venkelworstjes vindt, die zijn hier heel lekker bij!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen