Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spaghetti meatballs

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Spaghetti meatballs is van oorsprong een gerecht dat de naar Amerika uitgeweken Italianen daar hebben geïntroduceerd. Het is simpelweg spaghetti met gehaktballetjes in een lekker verse tomatensaus. In al zijn eenvoud een favoriet van formaat!

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1,5 kg pruimtomaten
  • parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • enkele takjes basilicum
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 kl mosterd
  • peper en zout
  • olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Snijd de uien fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan met een scheutje olijfolie. Pers de knoflook, voeg deze toe aan de uien en laat nog ongeveer een minuut verder fruiten. Voeg de blokjes tomaat toe en kruid met peper en zout. Bind de takjes rozemarijn en de takjes tijm samen met een stukje keukentouw, leg ze bij de tomaatjes en laat alles nog ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Verwijder daarna de samengebonden kruidentakjes uit de saus.
  3. Kneed ondertussen het gehakt met het ei, het paneermeel en de mosterd en breng het op smaak met peper en zout. Rol het gehakt tot balletjes en leg ze voorzichtig in de saus, zodat ze volledig bedekt zijn. Laat de saus met de balletjes ongeveer 20 minuten verder pruttelen, of totdat de balletjes door en door gaar zijn (de tijd die je daarvoor nodig hebt hangt uiteraard af van de grootte van de balletjes).
  4. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.
  5. Dien de spaghetti op met een mooie schep balletjes in de heerlijke saus en werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.

Tip

Maak een dubbele porties balletjes met saus, je kan ze perfect invriezen!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen