Spaghetti meatballs

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Spaghetti meatballs is van oorsprong een gerecht dat de naar Amerika uitgeweken Italianen daar hebben geïntroduceerd. Het is simpelweg spaghetti met gehaktballetjes in een lekker verse tomatensaus. In al zijn eenvoud een favoriet van formaat!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1,5 kg pruimtomaten
  • parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • enkele takjes basilicum
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 kl mosterd
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Snijd de uien fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan met een scheutje olijfolie. Pers de knoflook, voeg deze toe aan de uien en laat nog ongeveer een minuut verder fruiten. Voeg de blokjes tomaat toe en kruid met peper en zout. Bind de takjes rozemarijn en de takjes tijm samen met een stukje keukentouw, leg ze bij de tomaatjes en laat alles nog ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Verwijder daarna de samengebonden kruidentakjes uit de saus.
  3. Kneed ondertussen het gehakt met het ei, het paneermeel en de mosterd en breng het op smaak met peper en zout. Rol het gehakt tot balletjes en leg ze voorzichtig in de saus, zodat ze volledig bedekt zijn. Laat de saus met de balletjes ongeveer 20 minuten verder pruttelen, of totdat de balletjes door en door gaar zijn (de tijd die je daarvoor nodig hebt hangt uiteraard af van de grootte van de balletjes).
  4. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.
  5. Dien de spaghetti op met een mooie schep balletjes in de heerlijke saus en werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.

Tip

Maak een dubbele porties balletjes met saus, je kan ze perfect invriezen!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept