Spaghetti bolognaise

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Spaghetti bolognaise eten wij wel eens graag. Ik maak af en toe een grote pot saus en vries die dan in handige porties in. Zo hebben we op sommige dagen heel snel eten, wat wel zo handig is.

 

Ik doe niet mee aan de discussie welke saus eigenlijk de “echte bolognese” is, ik kan daar denk ik kort in zijn… de versie die ik hier deel met jullie is dat zeker niet, haha!

Het is wel een versie zoals wij die hier thuis graag eten en die waarschijnlijk in veel gezinnen regelmatig min of meer op deze manier wordt gemaakt en gesmaakt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 400 g gemengd gehakt
  • 200 ml tomato frito (brikje)
  • 750 ml tomaten passata
  • 1 grote ui
  • 2 dikke wortelen
  • 2 teentjes look
  • vers gemalen peper en zout
  • (gedroogde) Italiaanse kruiden (of spaghettikruiden)
  • olijfolie
  • vers geraspte parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. Schil de ui en de wortelen. Snipper de ui en snijd de wortelen in kleine stukjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pot en stoof er de stukjes wortel en ui in aan. Draai het vuur een beetje lager, voeg een snuifje zout toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen onder deksel, totdat de ui glazig is en de wortelen al half gegaard. Roer af en toe en zorg ervoor dat de ui en wortelen niet bruin kleuren. Voeg naar het einde twee geperste teentjes knoflook toe (ik voeg ze nu pas toe omdat de knoflook anders heel gemakkelijk verbrandt).
  3. Voeg nu het gehakt toe, maak het zo goed mogelijk los (rul) met een vork en laat het mee stoven (zet het vuur een beetje hoger), terwijl je alles regelmatig omroert.
  4. Als het gehakt gaar is voeg je de tomato frito en de tomatenpassata toe. Laat de saus zachtjes aan de kook komen, draai het vuur lager en laat de saus nog ongeveer 30 minuten pruttelen onder deksel op een zacht vuur.
  5. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in licht gezouten water en giet hem af.
  6. Als de saus klaar is: proef even en kruid naar smaak bij met een beetje vers gemalen peper, wat zout, en een 3-tal koffielepels gedroogde Italiaanse kruiden of een spaghettikruiden mengeling.
  7. Meng de spaghetti met de saus en dien op in diepe borden.

Tip

Werk af met een beetje gesnipperde basilicum een lekkere portie onmisbare vers geraspte Parmezaanse kaas
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten