Pinwheels van worst met ontbijtspek

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Op deze manier tover je eenvoudige dunne worstjes om tot een mooi en feestelijk gerechtje, dat zeker niet misstaat met de feestdagen. Heel eenvoudig om te maken, en met een maximum aan effect.

 

Bedankt aan het magazine Foodies (uitgave van december 2021) voor het leuke recept.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 lange dunne braadworsten
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • enkele blaadjes salie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • houten satéprikkers

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden).
  2. Wikkel 2 plakjes spek rond elk worstje en stop er hier en daar een blaadje salie tussen. Rol de worstjes op tot een spiraal en zet ze vast met de satéprikkers.
  3. Bestrijk de worstjes licht met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Klop de honing los met de mosterd en bestrijk de worstjes met dit mengsel.
  5. Bak de worstjes daarna nog 5 à 10 minuten verder totdat ze mooi geglaceerd zijn.

Tip

Dit is ook een heel kidsproof gerechtje voor op de feesttafel.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten