Pinwheels van worst met ontbijtspek

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Op deze manier tover je eenvoudige dunne worstjes om tot een mooi en feestelijk gerechtje, dat zeker niet misstaat met de feestdagen. Heel eenvoudig om te maken, en met een maximum aan effect.

 

Bedankt aan het magazine Foodies (uitgave van december 2021) voor het leuke recept.

Ingrediënten

  • 4 lange dunne braadworsten
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • enkele blaadjes salie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • houten satéprikkers

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden).
  2. Wikkel 2 plakjes spek rond elk worstje en stop er hier en daar een blaadje salie tussen. Rol de worstjes op tot een spiraal en zet ze vast met de satéprikkers.
  3. Bestrijk de worstjes licht met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Klop de honing los met de mosterd en bestrijk de worstjes met dit mengsel.
  5. Bak de worstjes daarna nog 5 à 10 minuten verder totdat ze mooi geglaceerd zijn.

Tip

Dit is ook een heel kidsproof gerechtje voor op de feesttafel.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten