Soep van prei en kikkererwten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Dit is een heel lekkere soep, de combinatie van de kikkererwten en de prei die is gebakken totdat hij zacht is heeft iets heel bijzonders. De soep is supersimpel, heel smaakvol, en ook nog eens gezond en voedzaam. Proberen maar zou ik zo zeggen! Met dank aan het mooie kookboek “Marcella Cucina” van Marcella Hazan, dat ik al zeker 20 jaar heb. Het boek bevat geen enkele foto maar echt een hele bloemlezing aan mooie Italiaanse recepten die makkelijk te maken zijn.

 

Ingredi├źnten

  • 1 kg prei
  • blik kikkererwten, afgegoten (400 g)
  • 75 g parmezaanse kaas
  • blokje rundsbouillon
  • klontje boter
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Verwijder de uiteinden van de prei en snijd de rest in ringen. Spoel deze enkele malen goed af onder koud water. Giet ze af en droog ze.
  2. Doe de prei in een middelgrote pan, voeg de boter toe en wat zout en verwarm het geheel op een laag vuur. Doe een deksel op de pan en laat de prei zacht bakken tot deze door en door zacht is en bijna uit elkaar valt (roer af en toe).
  3. Terwijl de prei bakt verwijder je de velletjes van de kikkererwten met je vingertoppen. Voeg de gepelde kikkererwten toe aan de prei van zodra hij echt zacht en romig is.
  4. Voeg water toe totdat alles een centimeter of 3 – 4 onder water staat en leg het bouillonblokje in de pan. Laat de soep nog 15 minuten doorkoken onder deksel.
  5. Schep ongeveer een derde van de soep (inclusief de prei en de kikkererwten) uit de pan en pureer dit in een foodprocessor. Voeg de gepureerde soep terug toe aan de pan.
  6. Kruid royaal met vers geraspte zwarte peper, roer de geraspte parmezaanse kaas erdoor en laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Proef en kruid naar smaak bij met zout of zwarte peper. Als de soep iets te dik is kan je een beetje bouillon toevoegen.

Tip

Deze soep is het lekkerst als ze niet te dun is.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten