Soep van prei en kikkererwten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Dit is een heel lekkere soep, de combinatie van de kikkererwten en de prei die is gebakken totdat hij zacht is heeft iets heel bijzonders. De soep is supersimpel, heel smaakvol, en ook nog eens gezond en voedzaam. Proberen maar zou ik zo zeggen! Met dank aan het mooie kookboek “Marcella Cucina” van Marcella Hazan, dat ik al zeker 20 jaar heb. Het boek bevat geen enkele foto maar echt een hele bloemlezing aan mooie Italiaanse recepten die makkelijk te maken zijn.

 

Ik serveerde er eenvoudige zelfgemaakte lunchbroodjes bij, maar je kan er net zo goed een stukje stokbrood bij eten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 kg prei
  • blik kikkererwten, afgegoten (400 g)
  • 75 g parmezaanse kaas
  • blokje rundsbouillon
  • klontje boter
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwijder de uiteinden van de prei en snijd de rest in ringen. Spoel deze enkele malen goed af onder koud water. Giet ze af en droog ze.
  2. Doe de prei in een middelgrote pan, voeg de boter toe en wat zout en verwarm het geheel op een laag vuur. Doe een deksel op de pan en laat de prei zacht bakken tot deze door en door zacht is en bijna uit elkaar valt (roer af en toe).
  3. Terwijl de prei bakt verwijder je de velletjes van de kikkererwten met je vingertoppen. Voeg de gepelde kikkererwten toe aan de prei van zodra hij echt zacht en romig is.
  4. Voeg water toe totdat alles een centimeter of 3 – 4 onder water staat en leg het bouillonblokje in de pan. Laat de soep nog 15 minuten doorkoken onder deksel.
  5. Schep ongeveer een derde van de soep (inclusief de prei en de kikkererwten) uit de pan en pureer dit in een foodprocessor. Voeg de gepureerde soep terug toe aan de pan.
  6. Kruid royaal met vers geraspte zwarte peper, roer de geraspte parmezaanse kaas erdoor en laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Proef en kruid naar smaak bij met zout of zwarte peper. Als de soep iets te dik is kan je een beetje bouillon toevoegen.

Tip

Deze soep is het lekkerst als ze niet te dun is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs