Konijn in rode wijnsaus, konijn-au-vin, lapin-au-vin, hoe je het ook wil noemen, het was om duimen en vingers af te likken!
Konijn-au-vin
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 1 konijn, panklaar
- 500 ml rode wijn
- 500 ml kippenbouillon
- 250 g kleine champignons
- 150 g zilveruitjes
- 100 g gezouten spek
- peterselie
- klontje boter
- scheutje citroensap
- peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm een klontje boter in een ruime gietijzeren braadpan die ook in de oven kan. Kruid de stukken konijn met peper en zout en braad ze aan alle kanten aan. Zet het deksel op de braadpan en plaats het konijn ongeveer 15 minuten in de oven.
- Bereid terwijl het konijn in de oven staat de garnituren. Kook de champignons enkele minuutjes in water met een scheutje citroen, peper en zout. Week de zilveruitjes in warm water, pel ze en blancheer ze in kippenbouillon. Bak de reepjes spek krokant.
- Haal de braadpan met het konijn uit de oven, haal de stukken konijn uit de pan en giet het vet weg. Blus de braadpan met de rode wijn, schraap de aanbaksels los met een houten lepel en voeg ook de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en voeg de stukken konijn terug toe, samen met de champignons, de zilveruitjes en de reepjes spek.
- Zet het vuur laag en laat het konijn minimum 1 uur sudderen totdat het vlees botermals is. Haal dan het vlees en de garnituren terug uit de braadpan, zet het vuur hoog en laat de saus inkoken totdat ze de gewenste dikte heeft (eventueel kan je een beetje maïzena toevoegen). Kruid met peper en zout en voeg het vlees en de garnituren terug toe.
Tip
Werk de borden af met wat gehakte peterselie.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen