Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Domino aardappels met parmezaan

Beoordeling door het gezin

★★★★★

sinterklaas is geweest, het wordt dus tijd om vooruit te kijken naar de kerstdagen. Dit prachtig bijgerecht van knapperige domino-aardappels kan niet ontbreken op de feesttafel. Feestelijk van smaak en ook nog eens heel mooi om te zien.

 

Bedankt aan het magazine Foodies (uitgave van december 2021) voor het leuke recept.

Ingrediënten

  • 1,2 kg middelgrote aardappelen
  • 75 g boter
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 2 el roze peperkorrels
  • 2 kl fleur de sel
  • enkele takjes verse tijm
  • 50 g fijn geraspte parmezaan

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een klein steelpannetje op een heel laag vuur en voeg de geperste knoflook toe. Laat de boter samen met de knoflook ongeveer 10 minuten op een heel laag vuur staan, zodat de boter de smaak van de knoflook opneemt zonder te verbranden. Voeg na 10 minuten de roze peperkorrels toe en haal het steelpannetje van het vuur.
  2. Snijd de ronde randen van de aardappels af zodat er van elke aardappel een rechthoekig stuk overblijft. Snijd de stukken aardappel dan met een heel scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Tip: houd de gesneden aardappels zoveel mogelijk in stapeltjes bij elkaar.
  3. Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht 180 graden). Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak rijtjes met de vierkante stukjes aardappel zoals omgevallen dominosteentjes.
  4. Bestrooi de rijtjes aardappel met fleur de sel en lepel er de gesmolten knoflook-peperboter overheen. Bestrooi met de blaadjes van de tijm en zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven totdat de aardappels knapperig beginnen te worden.
  5. Neem de bakplaat even uit de oven, bestrooi de aardappels met de geraspte parmezaan en bak alles nog ongeveer 20 minuten verder in de oven, totdat de domino-aardappeltjes gaar zijn en heel knapperig.

Tip

De randen die je van de aardappel hebt afgesneden kan je gebruiken op een andere bakplaat om ovenfrietjes te maken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen