Eenpans – zalmfilet in Thaise curry

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze zalmfilet in Thaise curry is een eenpansgerecht (hé… minder afwas) boordevol smaak en kleur. Je maakt hem zo mild of spicy als je zelf graag hebt, want lekker en indrukwekkend is hij sowieso. Hij is dan ook nog eens klaar in ongeveer een half uur, dus een perfect doordeweeks gerecht als je wil scoren thuis.

 

Zoek je nog de perfecte pan om dit gerecht in klaar te maken, kijk dan hier. (adv)

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet zonder huid
  • 100 g erwtjes (diepvries, ontdooid)
  • 100 g verse spinazie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes look, geperst
  • 30 g gember, geraspt
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 ml groentenbouillon
  • 1 el rode curry pasta
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 1 el pindakaas
  • 1 el citroensap
  • enkele blaadjes basilicum
  • scheutje arachideolie
  • 2 tl chiliflakes
  • zoet paprikapoeder
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Dep de zalmfilets droog en kruid ze met vers gemalen peper, zout en zoet paprikapoeder.
  2. Verwarm de arachideolie in een ruime antikleef braadpan en bak ze aan elke zijde ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Haal de zalmfilets dan uit de pan en houd ze opzij.
  3. Verlaag de temperatuur van de pan een beetje en voeg de gesnipperde sjalot, de geperste look en de geraspte gember toe. Roer ze door elkaar en laat ze samen even bakken. Voeg na ongeveer 3 minuten het tomatenconcentraat, de rode curry pasta en de chili flakes toe, meng goed door elkaar en laat opnieuw heel even bakken.
  4. Voeg de bouillon toe en roer alles goed los zodat je een dikke gelijkmatige saus krijgt. Voeg dan de pindakaas en de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook.
  5. Voeg de erwtjes en de spinazie toe en laat even verder zachtjes koken totdat de spinazie geslonken is.
  6. Proef de saus, en werk ze af met vers gemalen peper, zout en het citroensap.
  7. Leg de stukken zalmfilet terug in de saus en laat ze hierin gedurende een aantal minuten zachtjes verder garen.
  8. Werk af met enkele blaadjes basilicum en dien op met rijstvermicelli of gewone rijst.

Tip

Je maakt deze curry meer of minder spicy naar eigen smaak door meer of minder rode curry pasta en chili flakes toe te voegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten