Deze snijbonen in tomatensaus worden ook wel eens snijbonen op Griekse wijze genoemd. Door de snijbonen te garen in de tomatensaus worden ze als het ware één geheel met de saus en worden alle smaken heel mooi vermengd. Hoe jonger en fijner de snijbonen zijn die je gebruikt, hoe sneller je bereiding klaar zal zijn.
Snijbonen in tomatensaus
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- 500 g snijbonen
- 6 rijpe tomaten (of een blik tomatenblokjes)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- scheutje olijfolie
- 2 verse takjes tijm
- vers gemalen peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Snijd de topjes van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van zo’n 2 centimeter.
- Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Verwarm de olie in een sauteerpan met deksel en fruit er de snippers ui enkele minuten in op middelhoog vuur.
- Voeg dan de blokjes tomaat en de gesneden snijbonen toe, samen met de takjes tijm. Pers er de teentjes knoflook over uit en meng alles voorzichtig door elkaar.
- Laat alles samen onder deksel rustig garen gedurende ongeveer 40 tot 45 minuten, of totdat de snijbonen gaar en zacht zijn.
- Haal de takjes tijm uit de pan en kruid de groenten met vers gemalen peper en zout.
Tip
Als de tomatensaus iets te zurig is kan je een koffielepeltje suiker toevoegen.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen