Search
Close this search box.

Ontbijtglas met yoghurt en fruit

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Als je de dag begint met een mooi feestelijk ontbijtglaasje dan neem je een vrolijke en gezonde start! De dag kan niet meer stuk, geloof me! Meer dan fruit naar keuze, yoghurt en een knapperige afwerking zoals zaden en pitten of granola heb je niet nodig. Ik heb deze versie gemaakt met Griekse yoghurt, wat granola, een prachtige frissig zoete passievrucht en een handvol dikke blauwe bessen. Een rijpe passievrucht herken je trouwens aan de lichtjes rimpelige schil (als de schil nog mooi egaal is wacht je beter nog enkele dagen totdat ze begint te rimpelen).

Ingrediënten

  • 2 rijpe passievruchten
  • 80 g blauwe bessen
  • 4 porties Griekse yoghurt
  • granola

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de passievruchten open en haal het vruchtvlees eruit met een lepeltje. De pitjes eet je gewoon mee op.
  2. Neem 4 mooie glaasjes en vul deze op met afwisselend laagjes Griekse yoghurt en laagjes fruit. Je kan tussen de laagjes yoghurt een laagje maken met blauwe bessen en een laagje met passievrucht.
  3. Werk bovenaan af met je favoriete granola.

Tip

Gebruik bijvoorbeeld ook eens kokosyohurt als afwisseling!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen