Ontbijtglas met yoghurt en fruit

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Als je de dag begint met een mooi feestelijk ontbijtglaasje dan neem je een vrolijke en gezonde start! De dag kan niet meer stuk, geloof me! Meer dan fruit naar keuze, yoghurt en een knapperige afwerking zoals zaden en pitten of granola heb je niet nodig. Ik heb deze versie gemaakt met Griekse yoghurt, wat granola, een prachtige frissig zoete passievrucht en een handvol dikke blauwe bessen. Een rijpe passievrucht herken je trouwens aan de lichtjes rimpelige schil (als de schil nog mooi egaal is wacht je beter nog enkele dagen totdat ze begint te rimpelen).

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 rijpe passievruchten
  • 80 g blauwe bessen
  • 4 porties Griekse yoghurt
  • granola

Zo maak je het

  1. Snijd de passievruchten open en haal het vruchtvlees eruit met een lepeltje. De pitjes eet je gewoon mee op.
  2. Neem 4 mooie glaasjes en vul deze op met afwisselend laagjes Griekse yoghurt en laagjes fruit. Je kan tussen de laagjes yoghurt een laagje maken met blauwe bessen en een laagje met passievrucht.
  3. Werk bovenaan af met je favoriete granola.

Tip

Gebruik bijvoorbeeld ook eens kokosyohurt als afwisseling!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten