Ontbijtglas met yoghurt en fruit

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Als je de dag begint met een mooi feestelijk ontbijtglaasje dan neem je een vrolijke en gezonde start! De dag kan niet meer stuk, geloof me! Meer dan fruit naar keuze, yoghurt en een knapperige afwerking zoals zaden en pitten of granola heb je niet nodig. Ik heb deze versie gemaakt met Griekse yoghurt, wat granola, een prachtige frissig zoete passievrucht en een handvol dikke blauwe bessen. Een rijpe passievrucht herken je trouwens aan de lichtjes rimpelige schil (als de schil nog mooi egaal is wacht je beter nog enkele dagen totdat ze begint te rimpelen).

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 rijpe passievruchten
  • 80 g blauwe bessen
  • 4 porties Griekse yoghurt
  • granola

Zo maak je het

  1. Snijd de passievruchten open en haal het vruchtvlees eruit met een lepeltje. De pitjes eet je gewoon mee op.
  2. Neem 4 mooie glaasjes en vul deze op met afwisselend laagjes Griekse yoghurt en laagjes fruit. Je kan tussen de laagjes yoghurt een laagje maken met blauwe bessen en een laagje met passievrucht.
  3. Werk bovenaan af met je favoriete granola.

Tip

Gebruik bijvoorbeeld ook eens kokosyohurt als afwisseling!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept