Wat een lekkere en kleurrijke ovenschotel is dit! Probeer hem zeker eens uit, de combinatie van de spitskool en de zoete aardappel is echt heel fijn!
Ovenschotel met spitskool en zoete aardappel
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- 1 kleine spitskool
- 150 ml groentenbouillon
- 150 ml room
- 1 kl mosterd
- 700 g zoete aardappel
- 400 g gemengd gehakt
- 100 g pancetta
- 150 g oude kaas, geraspt
- klontje boter
- enkele takjes tijm
- vers gemalen peper
- zout
- cayennepeper
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Snijd de spitskool in fijne reepjes. Stoof de spitskool aan in een grote pot met wat boter, voeg dan de groentenbouillon toe en laat onder een half gesloten deksel zachtjes garen. De spitskool is klaar wanneer ze zacht is maar toch nog met een lichte beet, na 5 à 10 minuten. Meng er de room onder en de mosterd en kruid naar smaak met peper en zout.
- Schil ondertussen de zoete aardappelen. Snijd 1 zoete aardappel in schijfjes (die houd je apart voor straks); snijd de rest in stukken van zo’n 4 cm en kook deze gaar in licht gezouten water. Giet ze af, laat ze uitstomen en plet ze met een aardappelstamper tot puree. Breng de puree op smaak met peper, zout en een snuifje cayennepeper.
- Bak ondertussen het gehakt rul en goudbruin en bak de plakjes pancetta licht krokant.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Bereid de ovenschotel: begin onderaan met de spitskool, verdeel daarover het gehakt en de pancetta, en eindig met de puree van zoete aardappel. Leg daarbovenop de schijfjes zoete aardappel, bestrooi met de kaas en verdeel er de takjes tijm over.
- Zet de schotel ongeveer 30 minuten in de oven.
Tip
Een lekker en budgetvriendelijk recept!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen