Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gnocchi in het groen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

We doen alsof het buiten lenteweer is, met deze heerlijke, snelle en mooi groene gnocchi! Alles is groen in deze veggie maaltijd: de pesto, de sugar snaps, de erwtjes, de rucola en de basilicum. Wat een feestje!

 

Zoek je een goede blender om bijvoorbeeld de pesto uit dit recept te maken? Bekijk deze eens!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 70 g rucola
  • 70 g cashewnoten
  • 200 ml olijfolie
  • 70 g parmezaanse kaas (blok)
  • 25 g basilicum
  • scheutje citroensap
  • 350 g sugarsnaps
  • 150 g erwtjes
  • 750 g koelverse gnocchi
  • 1 bolletje mozzarella
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak eerst de pesto. Doe het teentje look in een blender en mix het in stukjes. Voeg 50 g rucola, de cashewnoten en de olijfolie toe en mix alles glad. Snijd de parmezaanse kaas in stukjes en doe ze bij in de blender. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe. Voeg tenslotte 20 g basilicum toe en mix nog even kort alles goed door elkaar. Mix niet meer te lang, dan houdt de pesto beter zijn mooie groene kleur. Breng de pesto op smaak met een beetje citroensap, vers gemalen peper en zout.
  2. Maak de sugarsnaps schoon: snijd het puntje eraf en trek de vezelige draad van de zijkant mee als die er is. Kook de sugarsnaps en de erwtjes beetgaar in licht gezouten water, giet ze af en verfris ze kort onder koud stromend water.
  3. Kook ook de gnocchi in licht gezouten water volgens de aanwijzigingen op de verpakking (gnocchi zijn meestal heel snel gaar!).
  4. Meng de gnocchi met de pesto en dien ze op met de sugarsnaps, de erwtjes, de overgebleven rucola en basilicum en enkele schijfjes mozzarella. Werk de borden af met een scheutje goede olijfolie, en een draai van de pepermolen.

Tip

Ik gebruik in de pesto cashewnoten in plaats van de gebruikelijke pijnboompitten, dat is een iets budgetvriendelijkere oplossing!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen