Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gebakken zeewolffilet met bimi en puree van gele wortel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik heb deze keer de zeewolffilet opgediend met een heerlijk zachte puree van verschillende kleuren wortelen. In plaats van aardappelen is de puree gemaakt met rode linzen. Een heel smakelijke en gezonde combinatie! Voor wat contrast in smaak en kleur zorgen de prachtige bimi op het bord.

Ingrediënten

  • 800 g zeewolffilet
  • 600 g gele wortelen
  • 600 g oranje wortelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentenbouillon
  • 150 g rode linzen
  • 250 g bimi
  • 6 el bloem
  • 2 el citroensap
  • 2 kl gerookt paprikapoeder
  • klontje boter
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de gele en de oranje wortelen en snijd ze in plakjes. Snijd de uien in stukken en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwarm in een ruime pot een scheutje olijfolie, en fruit er alle groenten gedurende enkele minuten in, terwijl je af en toe omroert. Voeg dan de bouillon toe, breng de groenten aan de kook en laat ze onder deksel zachtjes koken. Voeg na ongeveer 15 minuten de rode linzen toe en laat ze mee verder koken, totdat alle groenten en de linzen gaar zijn.
  2. Kook intussen de bimi in licht gezouten water zonder deksel gedurende ongeveer 5 à 7 minuten beetgaar. Giet ze af en verfris ze kort onder koud stromend water.
  3. Snijd de zeewolffilet in iets kleinere stukken (om hem makkelijker mooi te kunnen bakken). Doe de bloem in een bord en haal de stukken zeewolffilet erdoorheen, schud de overtollige bloem van de vis en kruid hem aan beide kanten met zout en een beetje vers gemalen peper. Verwarm een bakpan, smelt er een klontje boter in en bak de stukken zeewolffilet aan beide kanten gedurende ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de stukken) totdat de vis gaar is maar nog niet droog. 
  4. Mix de gegaarde wortelen en linzen in een blender of met een staafmixer. Voeg het citroensap toe en kruid de puree royaal met zwarte peper, gerookt paprikapoeder en wat zout.
  5. Dien de zeewolffilet op met de puree en de bimi. Werk de borden eventueel nog af met gesnipperde groene kruiden, zoals bv. basilicum, peterselie en bieslook.

Tip

Je kan ook andere visfilet van witte wis gebruiken, bvb wijting, roodbaars, kabeljauw, …

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen