Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Smoky baked beans met spitskool en spek

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Makkelijker dan deze heerlijke schotel uit de oven wordt het niet! Klaar in minder dan een half uur, en je gebruikt er maar één pan voor. Dit eenpansgerecht zit vol smaak en het is dan ook nog eens budgetvriendelijk, dat zijn heel veel troeven op een rij!

 

Ben je op zoek naar het schattige ovenschaaltje van op de foto? Kijk hier eens!

 

Dit fijne recept vond ik in het magazine Foodies van deze maand.

Ingrediënten

  • 800 g witte bonen (blik)
  • 250 g spitskool, in fijne reepjes
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el smoky barbecuesaus
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • enkele takjes verse tijm
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Verwarm de olijfolie in een ovenbestendige pan en fruit er de knoflook ongeveer 1 minuut in aan. Voeg de bonen toe, samen met de spitskool, de tomatenpuree en de blaadjes van de tijm en bak nog 2 minuten verder. Roer er dan de sinaasappelschil en de barbecuesaus doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  2. Leg de plakjes spek op de bonen en zet de pan in de oven gedurende ongeveer 20 minuten, totdat het spek knapperig is. (Als je geen ovenbestendige pan hebt, kan je het gerecht ook voorbereiden in een braadpan en dan overscheppen in een ovenschaal.)
  3. Werk af met nog wat extra tijm.

Tip

Lekker, makkelijk, en vriendelijk voor de portemonnee!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen