Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Penne met pesto, gegrilde courgette en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze penne met pesto van rucola, gegrilde courgettes en burrata zijn heel lekker, makkelijk om te maken en snel klaar. Ik gebruikte in dit recept twee verschillende soorten olijfolie. Ik gebruikte de Filippo Berio Classico om de courgettes te bakken, deze olie is daar heel geschikt voor door zijn hogere rookpunt en milde smaak. Ik gebruikte ook de Filippo Berio Extra Virgin, die een uitgesproken rijke smaak heeft en die dus perfect is om de pesto mee te bereiden en de borden mee af te werken als ze op tafel komen. Heel gemakkelijk om te onthouden: de gele fles olijfolie wordt gebruikt voor warme bereidingen door het hogere rookpunt, en de donkere fles gebruik je graag voor de  afwerking van je gerechten omdat de olijfolie smaak daar meer uitgesproken is en en hoger van kwaliteit.  Proef zeker zelf en geniet ervan!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Filippo Berio  (advertentie).

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml olijfolie Filippo Berio Extra Virgin + extra
  • 70 g rucola
  • 70 g pijnboompitten
  • 70 g parmezaanse kaas
  • 30 g basilicum
  • 1 el citroensap
  • olijfolie Filippo Berio Classico
  • 1 bolletje burrata
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak eerst de pesto van rucola. Doe de teentjes knoflook in een blender en mix ze in stukjes. Voeg de rucola toe, samen met de pijnboompitten en de olijfolie Filippo Berio Extra Virgin en mix alles glad. Snij de parmezaanse kaas in stukjes en doe ze bij in de blender. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe. Voeg nu de basilicum toe en mix nog even kort alles goed door elkaar. Voeg een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.
  2. Was de courgette en snijd ze in schijfjes van een kleine centimeter dik. Kwast ze lichtjes in met olijfolie Filippo Berio Classico en grill ze in een grillpan aan beide kanten (of bak ze in een anti-aanbakpan op voldoende hoog vuur als je geen grillpan hebt). Kruid de schijfjes courgette met vers gemalen peper en wat zout.
  3. Kook ondertussen de penne beetgaar in licht gezouten water.
  4. Meng de penne met de pesto, en dien ze op in diepe borden. Werk elk bord af met schijfjes courgette, een stukje burrata en wat extra olijfolie Filippo Berio Extra Virgin.

Tip

Ook lekker met nog wat extra rucola en geraspte parmezaanse kaas.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen