Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mediterraans flatbread

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Dit leuke recept voor flatbread gebruikt verse kruiden voor een mediterrane toets. Je hebt echt maar een paar ingrediënten nodig en het deeg maken is helemaal niet moeilijk, ik heb het zelfs gewoon met de hand gekneed. Het flatbread is erg veelzijdig, je kan het eten bij een lekkere tas soep, of als snack met een tapenade, of gewoon als vervanger voor “gewoon” brood dat je zou eten.

Inspiratie voor dit leuke recept vond ik op de blog van Oh My Foodness.

Ingrediënten

  • 275 g bloem
  • 7 g instant gist
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 2 teentjes look
  • snuifje zout
  • 175 ml warm water
  • 2 el olijfolie
  • olijfolie om te bakken

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en snipper ze fijn. Rits ook de blaadjes van de takjes tijm. Pers of rasp de teentjes look.
  2. Zeef de bloem in een kom en voeg er de instant gist, de gesnipperde blaadjes rozemarijn, de blaadjes tijm, de geperste look en het zout aan toe. Schep alles goed door elkaar.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de kom en schenk er het warme water en de olijfolie in.
  4. Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg en vorm er een bal mee. Leg het deeg in een kom die je afdekt met een theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen op kamertemperatuur.
  5. Bebloem het werkoppervlak en kneed na een uur rijzen het deeg nog even door. Verdeel het deeg in 6 porties en rol deze uit tot ongeveer de grootte van een tortillawrap.
  6.  Bak elk flatbread in een met olie ingevette pan een 2 à 3 minuten aan beide kanten totdat het gaar is.

Tip

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen