Mediterraans flatbread

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Dit leuke recept voor flatbread gebruikt verse kruiden voor een mediterrane toets. Je hebt echt maar een paar ingrediënten nodig en het deeg maken is helemaal niet moeilijk, ik heb het zelfs gewoon met de hand gekneed. Het flatbread is erg veelzijdig, je kan het eten bij een lekkere tas soep, of als snack met een tapenade, of gewoon als vervanger voor “gewoon” brood dat je zou eten.

Inspiratie voor dit leuke recept vond ik op de blog van Oh My Foodness.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 275 g bloem
  • 7 g instant gist
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 2 teentjes look
  • snuifje zout
  • 175 ml warm water
  • 2 el olijfolie
  • olijfolie om te bakken

Zo maak je het

  1. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en snipper ze fijn. Rits ook de blaadjes van de takjes tijm. Pers of rasp de teentjes look.
  2. Zeef de bloem in een kom en voeg er de instant gist, de gesnipperde blaadjes rozemarijn, de blaadjes tijm, de geperste look en het zout aan toe. Schep alles goed door elkaar.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de kom en schenk er het warme water en de olijfolie in.
  4. Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg en vorm er een bal mee. Leg het deeg in een kom die je afdekt met een theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen op kamertemperatuur.
  5. Bebloem het werkoppervlak en kneed na een uur rijzen het deeg nog even door. Verdeel het deeg in 6 porties en rol deze uit tot ongeveer de grootte van een tortillawrap.
  6.  Bak elk flatbread in een met olie ingevette pan een 2 à 3 minuten aan beide kanten totdat het gaar is.

Tip

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten