Soep van sla en courgette met kruidenkaas en spekjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze soep van sla en courgette is een smakelijke soep die een fijne toets meekrijgt door de kruidenkaas die erin gebruikt wordt. Ik heb de soep vandaag afgewerkt met wat krokant gebakken spekjes. Eenvoudig en lekker!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 150 g kruidenkaas
  • 50 krokant gebakken spekjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de ui in grove stukken. Was de courgette en snijd ze in schijven. Maak de sla goed schoon (was de blaadjes zeker 2 keer zodat al het zand eruit is) en verwijder de dikste nerven. Houd enkele kleine blaadjes sla apart voor de afwerking.
  2. Smelt de boter in een ruime soeppan en fruit hierin de ui en de courgette gedurende een paar minuten. Voeg daarna de blaadjes sla toe en laat deze even mee fruiten. Door de hitte zullen deze blaadjes flink slinken.
  3. Voeg de bouillon toe en breng de soep zachtjes aan de kook. Bind de peterselie, de tijm en de laurier samen met wat keukentouw en leg dit kruidentuiltje mee in de soep.
  4. Laat de soep ongeveer 20 minuten zacht doorkoken. Verwijder het kruidentuiltje en roer de kruidenkaas door de soep. Mix de soep glad met een staafmixer of in een blender. Kruid met peper en zout.
  5. Werk af met enkele mooie kleine blaadjes sla die je hebt apart gehouden, en met de krokant gebakken spekjes.

Tip

Je zou de courgette kunnen vervangen door een komkommer.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten