Pasta met burrata en crumble van parmaham

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze pastaschotel zou wel eens gerust één van je favorieten kunnen worden. De romige burrata mengt zich heerlijk met de smaakvolle en fluweelzachte tomatensaus. De krokante en zoutige crumble van parmaham zorgt voor een fijn contrast. Nog even afwerken met wat pijnboompitjes, wat olijfolie en een draai van de pepermolen, et voilà… dinner is served! Een regelrechte hit hier thuis.

 

Een blender die deze saus perfect krijgt is deze (adv). Ik gebruik het automatisch programma en de saus is perfect en fluweelzacht.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g pasta
  • 2 bolletjes burrata
  • 100 g parmaham
  • 400 g tomaten op sap (blik)
  • 4 el pijnboompitten
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes look, in plakjes
  • 3 tomaten, in partjes
  • handvol kerstomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/2 tl chilivlokken
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Leg de sneetjes parmaham naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ongeveer 20 minuten in de oven drogen totdat ze krokant zijn. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en verkruimel ze.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet totdat ze lichtjes kleuren.
  3. Maak de tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime (gietijzeren) pot en fruit er de ui in met een snuifje zout op een middelhoog vuur, gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook toe samen met de tomatenpuree en de chilivlokken en fruit alles nog ongeveer 5 minuten verder. Voeg de tomaten op sap toe, samen met de verse tomaten, de gehalveerde kerstomaatjes en de kippenbouillon en kruid met peper en zout. Bind de tijm en de laurier samen en leg het kruidentuiltje mee in de saus. Breng de saus aan de kook en laat ongeveer 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
  4. Verwijder het kruidentuiltje en doe de rest van de saus in een blender om ze helemaal glad te mixen. Doe de saus terug in de pot en breng ze opnieuw zachtjes aan de kook. Proef even en kruid indien nodig nog wat bij met vers gemalen peper en zout.
  5. Kook intussen ook de pasta in licht gezouten water beetgaar. Giet af en doe de pasta terug in de pot. Meng ongeveer de helft van de tomatensaus door de pasta. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel er de rest van de saus over.
  6. Werk elk bord af met wat burrata, crumble van parmaham en geroosterde pijnboompitten. Een scheutje olijfolie en een extra draai van de pepermolen maken het helemaal af!

Tip

Kies je favoriete korte buisjespasta!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten