Een lekkere en bij ons geliefde salade in de zomer. Voor deze salade heb ik de vijgen gekocht, maar ik hoop dat de vijgenboom in onze tuin binnenkort ook in actie schiet! De gemengde sla heb ik wel uit onze tuin geplukt, ik gebruikte een mengeling van veldsla, gemengde pluksla, mosterdsla, rucola, romeinse sla, en kleine blaadjes van rode biet.
Salade met vijgen en feta
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 100 g gemengde jonge sla
- 10 vijgen
- 120 g feta
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 1 el ciderazijn
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Maak de dressing met de mosterd, de honing, de ciderazijn en de olijfolie. Meng alles goed door elkaar en kruid naar smaak met peper en zout.
- Was de sla, dep hem droog en scheur hem eventueel in kleinere stukjes.
- Snijd de vijgen in de helft of als ze erg groot zijn in partjes.
- Snijd de feta in blokjes van ongeveer een centimeter.
- Neem een mooi groot bord of schotel en schik daarop de sla, de gehalveerde vijgen, en de blokjes feta.
- Sprenkel er een beetje van de dressing over en geef enkele slagen van de molen met zwarte peper.
- Serveer onmiddellijk en geef er de rest van de dressing bij.
Tip
Een heerlijk zomerse lunch!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen