Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scampi in rode curry met paksoi (alles-in-één-pan)

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heel smaakvolle schotel met scampi en paksoi staat op iets meer dan een half uur op tafel. Paksoi is een langwerpige kool met groene bladeren en opvallend dikke lichtgroene tot witte stelen. Vanwege de aangename bite en de milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in onze streken zie je hem steeds vaker. Deze curry schotel met scampi en paksoi is een perfecte doordeweekse maaltijd met heel veel smaak. Je maakt hem ook volledig klaar in één pan, wat wel zo makkelijk is!

Ingrediënten

  • 20 grote scampi
  • 4 kleine paksoi
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 tomaat, in heel kleine blokjes
  • 50 g gember, geschild en geraspt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el rode currypasta
  • olijfolie
  • arachideolie
  • sap van een halve limoen
  • 1 el kerriepoeder
  • 1/2 el chiliflakes
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 

  1. Meng de scampi met het kerriepoeder, de chiliflakes, peper en zout en wat olijfolie en zet ze ongeveer 30 minuten koel weg.
  2. Snijd de paksoi: snijd de steeltjes in stukken van ongeveer 2 cm, de blaadjes kan je in grotere stukken snijden.
  3. Verwarm een scheutje arachideolie in een ruime braadpan en bak de scampi aan elke zijde ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Haal de scampi uit de pan en houd ze apart.
  4. Bak in dezelfde pan de gesneden paksoi gedurende enkele minuten. Haal de paksoi uit de pan en houd hem ook apart.
  5. Verlaag de temperatuur van de pan een beetje en voeg de gesnipperde sjalot, de geperste look en de geraspte gember toe. Roer ze door elkaar en laat ze samen even bakken. Voeg na ongeveer 3 minuten de tomatenblokjes toe en laat ze even mee bakken. Roer er tenslotte de rode curry pasta doorheen, meng goed door elkaar en laat opnieuw heel even bakken.
  6. Voeg de bouillon toe en roer alles goed los zodat je een dikke gelijkmatige saus krijgt. Voeg dan de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook. Proef de saus, en werk ze af met vers gemalen peper, zout en limoensap naar smaak.
  7. Voeg de scampi en de paksoi terug toe aan de curry en laat ze hierin gedurende een aantal minuten zachtjes terug opwarmen.
  8. Dien onmiddellijk op, bijvoorbeeld met rijst.

Tip

Met meer of minder chiliflakes kan je de saus zo pittig maken als je zelf verkiest!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen