Orzo carbonara met krokante prosciutto en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze eenvoudige maar prachtige doordeweekse schotel pasta heb je eigenlijk in minder dan 30 minuten klaar. Je zal hiermee gegarandeerd scoren, dit wordt ieders favoriet! Deze pasta is een mooie variatie op de traditionele pasta carbonara, De saus is de traditionele carbonara saus, maar ze wordt hier gecombineerd met orzo, en het geheel wordt opgesmukt met knapperige Italiaanse ham en burrata.

Bedankt aan Half Baked Harvest voor de inspiratie!

Ingrediënten

  • 450 g orzo
  • 8 sneden Italiaanse ham
  • 150 g verse spinazie
  • 3 eieren, kamertemperatuur
  • 150 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 bolletjes burrata
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • handvol basilicum, grof gehakt
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 el gehakte bieslook
  • 2 el boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de sneden Italiaanse ham op (naast elkaar, niet op of over elkaar). Laat de ham 10 minuten bakken in de voorverwarmde oven, totdat ze krokant is. Neem de ham uit de oven en laat ze wat afkoelen, breek ze daarna in kleinere stukken.
  2. Terwijl de ham in de oven staat kluts je de eieren in een ruime schaal of kom en je mengt ze met de parmezaanse kaas, de knoflook, de blaadjes tijm, de basilicum en de bieslook.
  3. Kook de orzo beetgaar in licht gezouten water. Vooraleer je de orzo afgiet, schep je een soeplepel van het kookvocht uit de pot en je houdt dit apart.
  4. Voeg de hete orzo onmiddellijk toe aan het ei-kaasmengsel en roer alles heel snel door elkaar samen met een beetje van het apart gehouden kookvocht (om te vermijden dat de eieren stollen en een omelet gaan vormen). Als de saus nog te consistent is kan je nog een beetje extra kookvocht toevoegen.
  5. Voeg de blaadjes spinazie toe samen met de boter, vers gemalen peper en zout en meng alles voorzichtig door elkaar totdat de spinazie geslonken is.
  6. Werk de orzo carbonara af met de bolletjes burrata die je in stukjes scheurt, de krokante Italiaanse ham en nog wat extra basilicum. Druppel er een beetje olijfolie over en dinner is served!

Tip

Je kan de burrata eventueel vervangen door ricotta.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten