Search
Close this search box.

Salade van vijgen, frambozen en geitenkaas met spek

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze zomerse salade is gemaakt met veel liefde en met heel lokale Edegemse ingrediënten. De prachtige vijgen die ik heb gebruikt komen uit onze eigen tuin. Ook de gemengde jonge sla heb ik in onze tuin geplukt, het is een mengeling van bindsla, pluksla, Oost-Indische kers en heel jonge snijbiet.

De frambozen en de taybessen komen heel dicht uit onze buurt, namelijk uit de zelfpluktuin “Pluk je fruit” uit Edegem.

 

De taybes is een kruising tussen een framboos en een braam, en wordt daarom ook braamboos genoemd. De bessen zijn groot en dieprood, als ze rijp zijn zijn ze donkerder van kleur en groter dan frambozen. Echt heerlijk zijn ze! Als je ze niet vindt kan je de salade ook met enkel frambozen maken natuurlijk.

 

De inspiratie voor deze salade komt uit één van de magazines van Delhaize van vorig jaar.

 

Ingrediënten

  • 100 g gemengde jonge sla
  • 4 grote vijgen
  • 125 g frambozen
  • enkele taybessen
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 8 kleine geitenkaasjes met spek
  • 2 el agavesiroop
  • 1 kl cayennepeper
  • 2 el citroensap
  • 2 el honing
  • 2 el balsamico
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden, schuif de geitenkaasjes in de oven en bak ze goudbruin.
  2. Bak de pistachenoten op een middelhoog vuur met de agavesiroop en de cayennepeper in een pan, totdat ze karamelliseren. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
  3. Maak de dressing door de blaadjes tijm te mengen met het citroensap, de honing, de balsamico, de olijfolie en een beetje peper en zout.
  4. Dresseer de jonge sla met de gehalveerde vijgen, de frambozen, de taybessen, en de geitenkaasjes in een grote schaal. Bestrooi met de grofgehakte pistachenoten en bestrooi het geheel met de dressing.

Tip

Heb je het liever vegetarisch? Gebruik dan geitenkaasjes zonder spek.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen