Salade van parelcouscous met yoghurtdressing

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

De korrels van parelcouscous zijn veel groter en zachter dan die van gewone couscous. Het zijn eigenlijk net kleine pasta-bolletjes.

Je kan ze eindeloos combineren doordat ze van zichzelf vrij neutraal van smaak zijn. Ik heb er een mooie salade mee gemaakt die wij met smaak als lunch hebben opgegeten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 300 g parelcouscous
  • 15 kerstomaatjes
  • halve komkommer
  • handvol rucola
  • 75 g gerookt spek (of bacon)
  • enkele sprietjes bieslook
  • 150 ml yoghurt
  • 1 teentje look
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de parelcouscous gaar in licht gezouten water, giet hem af, spoel hem onder koud stromend water en laat hem afkoelen (zet hem eventueel even in de koelkast).
  2. Snijd het spek in kleine reepjes en bak ze krokant.
  3. Was de kerstomaatjes en de rucola. Snijd de kerstomaatjes in partjes. Schil de komkommer, halveer hem en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Houd de zaadlijsten apart.
  4. Maak de dressing: plet de zaadlijsten van de komkommer een beetje met een vork, en voeg de yoghurt toe. Pers het teentje look erbij, voeg de gesnipperde bieslook toe en kruid met peper en zout.
  5. Meng de afgekoelde parelcouscous met de kerstomaatjes, de blokjes komkommer, de gebakken spekjes en de rucola en werk af met een lepeltje yoghurtdressing.

Tip

Als je een vegetarische versie wil, laat je gewoon de spekjes weg.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept