Search
Close this search box.

Hertoginneaardappelen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Wil je met Pasen een feestelijke aardappelbereiding op tafel toveren? Dan zijn hertoginneaardappelen een goede optie.

Ze klinken nog feestelijker met hun Franse naam: pommes duchesse. Je maakt ze door een lekkere aardappelpuree in kleine hoopjes te spuiten op een bakplaat met bakpapier en deze te laten bakken in de oven. Let wel op dat je de puree niet te zacht maakt, want dan zakken je pommes duchesse in elkaar.

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen
  • 125 ml melk
  • 3 eierdooiers
  • 25 gram boter
  • zout
  • vers gemalen peper
  • vers geraspte nootmuskaat

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water en giet ze af.
  2. Laat de aardappelen een beetje afkoelen Pureer de aardappelen met een aardappel stamper of met een passe vite.
  3. Verwarm de melk samen met de boter en roer dit mengsel door de gepureerde aardappelen.
  4. Meng ook de eierdooiers doorheen de puree en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. De puree moet nu net zacht genoeg zijn om hem te kunnen spuiten met een spuitzak. Indien nodig voeg je nog een scheutje melk toe.
  6. Gebruik een spuitzak met een gekarteld mondstuk om torentjes aardappelpuree te spuiten op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  7. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C  totdat de hertoginneaardappelen licht goudbruin gebakken zijn.

Tip

Je kan de heroginneaardappelen op voorhand klaarmaken en dan net voor het opdienen 10 minuten in de oven schuiven.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen