Ovenschotel met kip, tomaatjes en bonen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een zomerse ovenschotel vol smaak, die ook voldoende licht verteerbaar is voor op warme dagen.  Wij hebben ervan genoten op ons terras op een warme avond…

Deze ovenschotel is gebaseerd op een leuk recept uit het boek “Koken uit één pan” van Libelle Lekker.

Ingrediënten

  • 4 volledige kippenbillen
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes look
  • 150 g kerstomaatjes
  • 2 pruimtomaten
  • 300 g witte bonen (blik)
  • bosje basilicum
  • rasp van 1 bio citroen
  • 300 ml groentenbouillon
  • klontje boter
  • vers gemalen peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel de teentjes look en halveer ze. Spoel de kerstomaatjes en de pruimtomaten. Halveer de kerstomaatjes en snijd de pruimtomaten in kwarten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Verwarm de groentenbouillon.
  4. Snijd de kippenbouten in twee delen: snijd de drumstick (het onderboutje) los van de kippendij. Bak de stukken kip in ongeveer 10 minuten rondom goudbruin in een ruime braadpan met een klontje boter. Kruid de kip met peper en zout.
  5. Leg de aangebraden stukken kip in een ovenschaal en bestrooi ze met de citroenrasp. Voeg er de gesneden kerstomaatjes en pruimtomaten aan toe, samen met de gesnipperde sjalot en de gehalveerde teentjes look. Giet er ongeveer de helft van de verwarmde groentenbouillon bij, kruid het geheel met peper en zout en zet 20 minuten in de oven. Houd de kip af en toe in het oog en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
  6. Voeg na 20 minuten gaartijd de uitgelekte witte bonen toe aan de ovenschotel, en kruid nog een beetje bij met peper en zout. Zet opnieuw in de oven voor 15 minuten.
  7. Spoel het basilicum en dep het voorzichtig droog. Pluk de blaadjes van de stengels en scheur ze in kleinere stukjes.
  8. Haal de kipschotel uit de oven en werk af met de basilicum.

Tip

Voor iets meer pit kan je een fijngehakt rood pepertje toevoegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen