Met witloof, een prachtige Belgische groente, kan je heel veelzijdige gerechten klaarmaken. Deze groente van bij ons past het hele jaar door op je bord. Van 1 t.e.m. 7 februari is het trouwens de Week van het Witloof van Lekker Van Bij Ons! Een ideale gelegenheid om witloof op het menu te zetten op een originele manier. Ik maakte alvast deze lekkere salade met witloof en kaas! Heerlijk, een echte aanrader! Welk gerecht met witloof komt er bij jou op tafel tijdens de Week van het Witloof?
Salade met witloof en kaas
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
-
2 stronken witloof
-
1/2 krop ijsbergsla
-
4 plakjes abdijkaas (bvb père joseph of Passendale)
-
16 kerstomaten
-
1 takje selder
-
2 rode appelen
-
2 lente-uien, in ringen gesneden
-
40 g amandelen
-
120 g yoghurt
-
1 el azijn
-
2 el olijfolie
-
1 tl mosterd
-
1 el fijngesneden bieslook
-
1/2 el currypoeder
-
peper
-
zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Snijd de kerstomaatjes in kwartjes, de selder en de appels in blokjes en de ijsbergsla in repen. Trek de blaadjes van het witloof los.
- Snijd de plakken kaas in repen en rol ze voorzichtig op.
- Verdeel de groenten, de appel en de kaas mooi over 4 diepe borden.
- Maak de vinaigrette: meng de yoghurt met de azijn, de olijfolie, de mosterd, de gesnipperde bieslook, het currypoeder en kruid met peper en zout.
- Werk de salade af met de noten, de ringetjes lente-ui en druppel er de vinaigrette over.
Tip
Heerlijk als snelle, gezonde en lekkere lunch!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen