Salade met witloof en kaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Met witloof, een prachtige Belgische groente, kan je heel veelzijdige gerechten klaarmaken. Deze groente van bij ons past het hele jaar door op je bord. Van 1 t.e.m. 7 februari is het trouwens de Week van het Witloof van Lekker Van Bij Ons! Een ideale gelegenheid om witloof op het menu te zetten op een originele manier. Ik maakte alvast deze lekkere salade met witloof en kaas! Heerlijk, een echte aanrader! Welk gerecht met witloof komt er bij jou op tafel tijdens de Week van het Witloof?

Ingrediënten

  • 2 stronken witloof
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 4 plakjes abdijkaas (bvb père joseph of Passendale)
  • 16 kerstomaten
  • 1 takje selder
  • 2 rode appelen
  • 2 lente-uien, in ringen gesneden
  • 40 g amandelen
  • 120 g yoghurt
  • 1 el azijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1/2 el currypoeder
  • peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Snijd de kerstomaatjes in kwartjes, de selder en de appels in blokjes en de ijsbergsla in repen. Trek de blaadjes van het witloof los.
  2. Snijd de plakken kaas in repen en rol ze voorzichtig op.
  3. Verdeel de groenten, de appel en de kaas mooi over 4 diepe borden.
  4. Maak de vinaigrette: meng de yoghurt met de azijn, de olijfolie, de mosterd, de gesnipperde bieslook, het currypoeder en kruid met peper en zout.
  5. Werk de salade af met de noten, de ringetjes lente-ui en druppel er de vinaigrette over.

Tip

Heerlijk als snelle, gezonde en lekkere lunch!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten