Zoek
Sluit dit zoekvak.

Puddingbroodjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Gebruik lekkere zelfgemaakte banketbakkersroom in deze briochebroodjes. Een heerlijke zijdezachte combinatie. De hoeveelheden in het recept, dat ik vond in het magazine Foodies van maart 2022, zijn voldoende voor 10 briochebroodjes.

Ingrediënten

 • 300 g bloem
 • 30 g + 20 g suiker
 • 50 ml melk
 • 7 g droge gist
 • 1 tl zout
 • 3 eieren
 • 100 g + 20 g boter
 • 300 g  banketbakkersroom

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Verwarm de melk tot lauwwarm, meng er de gist door en laat 10 minuten staan.
 2. Laat 100 g boter op kamertemperatuur komen en snijd in blokjes.
 3. Meng in de kom van de staande mixer (of in een ruime mengkom) de bloem, 30 g suiker en het zout. Kluts de eieren en meng ze met de gistmelk. Voeg het gistmengsel toe aan het bloemmengsel en kneed met de deeghaak (of met de deeghaken van een handmixer) in ongeveer 5 minuten tot een glad deeg. Voeg de 100 g zachte boter in blokjes toe aan het deeg en kneed opnieuw ongeveer 5 minuten goed door. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek ongeveer 1 uur rijzen totdat het verdubbeld is in volume.
 4. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek ze losjes af met een licht vochtige theedoek. Laat opnieuw rijzen op een warme plek gedurende 30 minuten. Verwarm intussen de oven voor op 210 graden (hetelucht 190 graden).
 5. Bak de briochebroodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
 6. Laat 20 g boter smelten. Strooi 20 g suiker op een bordje.
 7. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak. Bestrijk de broodjes met de gesmolten boter en wentel ze in de suiker. Snijd de briochebroodjes open met een getand mes en vul ze op met de banketbakkersroom.

Tip

De puddingbroodjes zijn het lekkerst kraakvers. Eventueel kan je de briochebroodjes zonder ze op te vullen een dag luchtdicht bewaren en ze de volgende dag dan verder afwerken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen