Search
Close this search box.

Gebakken ananas met tijm

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Ik had een lekkere, rijpe, zoete ananas in huis, en wou er toch iets meer mee doen dan hem simpelweg in schijven snijden. Ik heb hem in stukjes gesneden en hem dan gebakken met wat honing en tijm. Een echte aanrader!

Ingrediënten

  • 1 goed rijpe ananas
  • een klontje boter
  • 1 el honing
  • enkele takjes tijm
  • een handvol amandelschilfers

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de ananas en snijd hem in stukjes van ongeveer 1 à 2 cm.
  2. Verhit een klein klontje boter in een pan en bak daarin de stukjes ananas. Voed 1 eetlepel honing toe en de blaadjes tijm die je van de takjes hebt geritst. Meng even door elkaar en laat alles bakken totdat het vocht uit de pan verdampt is en de stukjes ananas lichtjes beginnen te bruinen.
  3. Rooster intussen de amandelschilfers in een pan zonder vetstof totdat ze lichtjes bruinen.
  4. Dien de ananas lauw op in kommetjes en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

Tip

Lekker met een bolletje vanille-ijs!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen