Gebakken ananas met tijm

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Ik had een lekkere, rijpe, zoete ananas in huis, en wou er toch iets meer mee doen dan hem simpelweg in schijven snijden. Ik heb hem in stukjes gesneden en hem dan gebakken met wat honing en tijm. Een echte aanrader!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 goed rijpe ananas
  • een klontje boter
  • 1 el honing
  • enkele takjes tijm
  • een handvol amandelschilfers

Zo maak je het

  1. Schil de ananas en snijd hem in stukjes van ongeveer 1 à 2 cm.
  2. Verhit een klein klontje boter in een pan en bak daarin de stukjes ananas. Voed 1 eetlepel honing toe en de blaadjes tijm die je van de takjes hebt geritst. Meng even door elkaar en laat alles bakken totdat het vocht uit de pan verdampt is en de stukjes ananas lichtjes beginnen te bruinen.
  3. Rooster intussen de amandelschilfers in een pan zonder vetstof totdat ze lichtjes bruinen.
  4. Dien de ananas lauw op in kommetjes en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

Tip

Lekker met een bolletje vanille-ijs!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten