Salade caprese met rucola

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zo simpel maar zo lekker, deze Italiaanse salade op zijn best! Ik maakte een variant met rucola, die ik uit onze tuin geplukt had. De heerlijke buffelmozzarella heb ik in brokjes bij de tomaten gevoegd in plaats van in schijfjes. ik vind dat de smaken dan nog mooier mengen.

Werk de salade af met olijfolie en mooie balsamico azijn en smullen maar!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 250 g buffelmozzarella
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 handvol rucola
  •  scheutje olijfolie
  • scheutje balsamico azijn
  • vers gemalen peper en zout

Zo maak je het

  1. Spoel de rucola en dep hem droog. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  2. Leg de rucola en de kerstomaatjes in een serveerschaal en voeg de buffelmozzarella die je in stukjes hebt gesneden toe.
  3. Werk af met olijfolie, balsamico azijn en vers gemalen peper en zout.

Tip

Gebruik bij voorkeur buffelmozzarella, die is echt veel lekkerder dan de versie van koemelk.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept