Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Salade caprese met rucola

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zo simpel maar zo lekker, deze Italiaanse salade op zijn best! Ik maakte een variant met rucola, die ik uit onze tuin geplukt had. De heerlijke buffelmozzarella heb ik in brokjes bij de tomaten gevoegd in plaats van in schijfjes. ik vind dat de smaken dan nog mooier mengen.

Werk de salade af met olijfolie en mooie balsamico azijn en smullen maar!

Ingrediënten

  • 250 g buffelmozzarella
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 handvol rucola
  •  scheutje olijfolie
  • scheutje balsamico azijn
  • vers gemalen peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Spoel de rucola en dep hem droog. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  2. Leg de rucola en de kerstomaatjes in een serveerschaal en voeg de buffelmozzarella die je in stukjes hebt gesneden toe.
  3. Werk af met olijfolie, balsamico azijn en vers gemalen peper en zout.

Tip

Gebruik bij voorkeur buffelmozzarella, die is echt veel lekkerder dan de versie van koemelk.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen