Salade caprese met rucola

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zo simpel maar zo lekker, deze Italiaanse salade op zijn best! Ik maakte een variant met rucola, die ik uit onze tuin geplukt had. De heerlijke buffelmozzarella heb ik in brokjes bij de tomaten gevoegd in plaats van in schijfjes. ik vind dat de smaken dan nog mooier mengen.

Werk de salade af met olijfolie en mooie balsamico azijn en smullen maar!

Ingrediënten

  • 250 g buffelmozzarella
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 handvol rucola
  •  scheutje olijfolie
  • scheutje balsamico azijn
  • vers gemalen peper en zout

Zo maak je het

  1. Spoel de rucola en dep hem droog. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  2. Leg de rucola en de kerstomaatjes in een serveerschaal en voeg de buffelmozzarella die je in stukjes hebt gesneden toe.
  3. Werk af met olijfolie, balsamico azijn en vers gemalen peper en zout.

Tip

Gebruik bij voorkeur buffelmozzarella, die is echt veel lekkerder dan de versie van koemelk.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten