Search
Close this search box.

Meloensalade met mozzarella

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze salade is een lekker frisse en kleurrijke lunch. De bolletjes meloen combineer je met even grote bolletjes mozzarella. Ik heb hier groene meloen gebruikt, je kan natuurlijk ook verschillende kleuren meloen mengen voor een nog vrolijker effect.

 

Bedankt Foodies magazine van mei 2020 voor het idee.

Ingrediënten

  • 1 meloen
  • 250 g bolletjes mozzarella
  • een paar takjes oregano
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte balsamico azijn
  • halve kleine rode peper, fijngehakt
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Steek met een bolletjessteker bolletjes uit de meloen en leg ze in een serveerschaal.
  2. Meng de balsamico met de olijfolie tot een dressing, en roer er de rode peper, zout en peper doorheen.
  3. Voeg de mozzarellabolletjes toe aan de meloen en verdeel de dressing eroverheen. Laat ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur komen en verdeel vlak voor het serveren de blaadjes oregano over de salade.

Tip

Je kan ook witte wijn azijn gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen