Meloensalade met mozzarella

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze salade is een lekker frisse en kleurrijke lunch. De bolletjes meloen combineer je met even grote bolletjes mozzarella. Ik heb hier groene meloen gebruikt, je kan natuurlijk ook verschillende kleuren meloen mengen voor een nog vrolijker effect.

 

Bedankt Foodies magazine van mei 2020 voor het idee.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 meloen
  • 250 g bolletjes mozzarella
  • een paar takjes oregano
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte balsamico azijn
  • halve kleine rode peper, fijngehakt
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Steek met een bolletjessteker bolletjes uit de meloen en leg ze in een serveerschaal.
  2. Meng de balsamico met de olijfolie tot een dressing, en roer er de rode peper, zout en peper doorheen.
  3. Voeg de mozzarellabolletjes toe aan de meloen en verdeel de dressing eroverheen. Laat ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur komen en verdeel vlak voor het serveren de blaadjes oregano over de salade.

Tip

Je kan ook witte wijn azijn gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept