Search
Close this search box.

Ruby chocolate chip cookies

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Roze chocolade of ruby chocolade is een type chocolade met een roze kleur en een lichte bessensmaak. Zowel de kleur als de smaak zijn afkomstig van de gebruikte cacaobonen en niet van toegevoegde kleur- of smaakstoffen. Ik maakte met ruby chocoladedruppels heerlijke en prachtige ruby chocolate chip cookies.

 

De ruby chocoladedruppels, en ook de 2 soorten bloem en het vanillestokje dat ik gebruikte in het recept, kocht ik bij KoRo, voor jouw boodschappen in handige grootverpakking (reclame). De hoeveelheden in het recept zijn voldoende voor 18 koekjes.

Ingrediënten

  • 150 g ruby chocoladedruppels van  KoRo.nl
  • 150 gezouten boter
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 100 g bloem T550 van  KoRo.nl
  • 100 g bio patentbloem T405 van  KoRo.nl
  • 1 vanillestokje van  KoRo.nl
  • 1 tl bakpoeder

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de gesmolten boter in een mengkom en laat ze wat afkoelen. Voeg de beide soorten suiker toe en klop met een elektrische handmixer met gardes minstens 5 minuten grondig totdat je een romig mengsel hebt. Voeg het ei toe en het schraapsel uit het vanillestokje en klop verder tot een zeer luchtige massa ontstaat (klop weer minstens 5 minuten).
  2. Meng in een andere kom de bloem met de patentbloem en het bakpoeder. Zeef dit mengsel bij het botermengsel en spatel alles rustig door elkaar. Spatel de ruby chocoladedruppels door het deeg.
  3. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep met een ijsschep 18 balletjes van het deeg en leg er op elke bakplaat 9, met voldoende ruimte tussen. Zet 1 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes ongeveer 12 à 15 min totdat ze net stevig zijn en aan de randen beginnen te kleuren. Druk de laatste 2 minuten van de baktijd voorzichtig enkele extra ruby chocoladedruppels in elk koekje.
  5. Haal de bakplaat uit de oven, laat de koeken nog ongeveer 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rooster om verder volledig af te koelen.

 

Tip

Prachtig en lekker!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen