Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Romige pasta uit één pan met venkelworst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze pasta uit één pan is echt ongelooflijk! Door de pasta rechtstreeks in de saus te garen zit hij bomvol smaak, en je hebt achteraf maar één pan af te wassen!

 

Als je de perfecte pan zoekt om dit in klaar te maken, kijk dan zeker en vast hier! (adv.)

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 350 g venkelworstjes
  • 750 ml tomatenpassata
  • 1 l kippenbouillon
  • 3 el mascarpone
  • 40 g tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl espelettepeper of chilivlokken
  • 2 el parmezaan, geraspt
  • handvol blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de olie in een ruime en ondiepe braadpan. Verwijder het velletje van de worst en verdeel ze in stukjes van ongeveer 2 à 3 cm. Bak de stukjes worst rondom rond goudbruin.
  2. Voeg de knoflook toe, samen met het paprikapoeder en de espelettepeper en bak alles ongeveer 2 minuten mee.
  3. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en laat deze een minuutje meebakken. Voeg dan de tomatenpassata en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Voeg de penne toe en zet een deksel op de pan. Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 15 tot 20 minuten doorkoken totdat de pasta gaar is. Roer regelmatig om.
  4. Als de pasta bijna gaar is, roer je er de mascarpone onder, samen met de geraspte parmezaan en de blaadjes basilicum. Werk af met een beetje vers gemalen zwarte peper.
  5. Dien op in diepe borden met nog een beetje extra parmezaanse kaas.

Tip

Als je geen venkelworst vindt, kan je ook andere varkensworstjes gebruiken van goede kwaliteit.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen