Romige pasta uit één pan met venkelworst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze pasta uit één pan is echt ongelooflijk! Door de pasta rechtstreeks in de saus te garen zit hij bomvol smaak, en je hebt achteraf maar één pan af te wassen!

 

Als je de perfecte pan zoekt om dit in klaar te maken, kijk dan zeker en vast hier! (adv.)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 350 g venkelworstjes
  • 750 ml tomatenpassata
  • 1 l kippenbouillon
  • 3 el mascarpone
  • 40 g tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl espelettepeper of chilivlokken
  • 2 el parmezaan, geraspt
  • handvol blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper

Zo maak je het

  1. Verwarm de olie in een ruime en ondiepe braadpan. Verwijder het velletje van de worst en verdeel ze in stukjes van ongeveer 2 à 3 cm. Bak de stukjes worst rondom rond goudbruin.
  2. Voeg de knoflook toe, samen met het paprikapoeder en de espelettepeper en bak alles ongeveer 2 minuten mee.
  3. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en laat deze een minuutje meebakken. Voeg dan de tomatenpassata en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Voeg de penne toe en zet een deksel op de pan. Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 15 tot 20 minuten doorkoken totdat de pasta gaar is. Roer regelmatig om.
  4. Als de pasta bijna gaar is, roer je er de mascarpone onder, samen met de geraspte parmezaan en de blaadjes basilicum. Werk af met een beetje vers gemalen zwarte peper.
  5. Dien op in diepe borden met nog een beetje extra parmezaanse kaas.

Tip

Als je geen venkelworst vindt, kan je ook andere varkensworstjes gebruiken van goede kwaliteit.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten