Filotaartjes met lavendelricotta

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Geniet van de rijpe frambozen die nu nog te krijgen zijn, met deze schattige taartjes van krokant filodeeg en een romige vulling met ricotta. Het recept komt uit het magazine Foodies van september vorig jaar en is voldoende voor 12 kleine taartjes.

 

Je hebt een muffinbakvorm nodig, hier kan je er een goede vinden. (adv)

Ingrediënten

  • 6 vellen filodeeg (diepvries, ontdooid)
  • 200 g ricotta
  • 50 g boter
  • 2 el vloeibare honing
  • 36 frambozen
  • enkele takjes lavendel
  • poedersuiker
  • muffinbakvorm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Snijd het filodeeg in stuken van ongeveer 10 op 10 cm. Bestrijk de velletjes filodeeg met een klein beetje gesmolten boter en stapel er telkens 3 op elkaar. Beboter een muffinbakvorm en druk in elk gat een stapeltje van 3 velletjes filodeeg. Bak de filogebakjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant. Verwijder de bakjes voorzichtig uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  2. Pluk de bloemetjes van de takjes lavendel en hak ze fijn.
  3. Roer de ricotta los met de honing en meng er wat lavendel door, maar niet te veel en proef zeker af en toe tijdens het toevoegen, want lavendel heeft een sterk aroma dat onaangenaam is als je er te veel van gebruikt.
  4. Vul de filobakjes met de ricottamengeling, doe dat eventueel met een spuitzak. Verdeel de frambozen over de ricotta en bestrooi de taartjes met wat poedersuiker.
  5. Serveer onmiddellijk, anders worden de filobakjes wak door de vulling.

Tip

Ook heel lekker met bramen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten