Romige pappardelle met champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Romige pappardelle met champignons is een lekkere en makkelijke veggie maaltijd die je binnen minder dan een half uur op tafel hebt! Ideaal toch voor op een maandagavond?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 400 g pappardelle
  • 600 g champignons (mengeling)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 200 ml volle room
  • parmezaanse kaas
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje look
  • scheutje droge witte wijn
  • 2 takjes verse tijm
  • klein klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Kook de pappardelle al dente in een ruime pot met licht gezouten water en giet ze af.
  2. Wrijf ondertussen de champignons schoon (was ze indien mogelijk niet want ze slorpen dan veel water op) en snijd ze in schijfjes. Snijd de lente-uitjes fijn.
  3. Verhit een ruime pan en smelt er een klein klontje boter in. Bak de champignons op een hoog vuur. Voeg de gesnipperde lente-uitjes toe en pers er het teentje look bij.
  4. De champignons zullen tijdens het bakken slinken en wat vocht afgeven, houd de pan warm genoeg zodat dat vocht grotendeels verdampt.
  5. Giet een scheutje witte wijn bij de gebakken champignons en laat dat in de pan verdampen.
  6. Voeg nu de kippenbouillon, de room en de takjes tijm toe aan de pan en zet het vuur lager zodat de saus pruttelt. Laat de saus op een zacht vuur staan pruttelen totdat ze ingedikt is tot de gewenste dikte. Dat zal ongeveer 10 minuten duren.
  7. Kruid naar smaak bij met peper (bij voorkeur vers gemalen) en zout.
  8. Meng de pappardelle met de roomsaus, en dien onmiddellijk op in diepe borden. Werk elk bord af met een beetje geraspte parmezaanse kaas.

Tip

Ik gebruikte kastanje champignons en mini oesterzwammen, maar je kan alle soorten champignons gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten