Zoek
Sluit dit zoekvak.

Romige pappardelle met champignons en spinazie

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze romige pappardelle met champignons en spinazie passen perfect bij het seizoen! Het is een lekkere, makkelijke, budgetvriendelijke maaltijd zonder vlees die je binnen minder dan een half uur op tafel hebt! Handig toch op een doordeweekse avond?

Ingrediënten

  • 400 g pappardelle
  • 500 g champignons
  • 250 g verse spinazie
  • 250 ml groentenbouillon
  • 200 ml volle room
  • parmezaanse kaas
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 2 takjes verse tijm
  • klein klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de pappardelle al dente in een ruime pot met licht gezouten water en giet ze af.
  2. Wrijf ondertussen de champignons schoon (was ze indien mogelijk niet want ze slorpen dan veel water op) en snijd ze in schijfjes. Snijd de sjalot fijn.
  3. Verhit een ruime pan en smelt er een klein klontje boter in. Bak de champignons op een hoog vuur. Voeg de gesnipperde sjalot toe en pers er het teentje look bij.
  4. De champignons zullen tijdens het bakken slinken en wat vocht afgeven, houd de pan warm genoeg zodat dat vocht grotendeels verdampt.
  5. Voeg de spinazie toe aan de pan zodat hij volledig slinkt.
  6. Voeg nu de groentenbouillon, de room en de takjes tijm toe aan de pan en zet het vuur lager zodat de saus pruttelt. Laat de saus op een zacht vuur staan pruttelen totdat ze ingedikt is tot de gewenste dikte. Dat zal ongeveer 10 minuten duren.
  7. Kruid naar smaak bij met peper (bij voorkeur vers gemalen) en zout.
  8. Meng de pappardelle met de roomsaus, en dien onmiddellijk op in diepe borden. Werk elk bord af met een beetje geraspte parmezaanse kaas.

Tip

Ik gebruikte gewone witte champignons, maar je kan alle soorten champignons gebruiken, of een mengeling.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen