Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Chili con carne met tomatenrijst

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Mutti daagde mij uit om een budgetvriendelijk gerecht klaar te maken met tomaten in de hoofdrol. Eerst en vooral heb ik bij elkaar gelegd wat er nog in de kast en de koelkast lag… ik had nog wat selder en wortelen, rode ui, een kleine portie gehakte biefstuk en een blik witte bonen. Ik ben daarmee aan de slag gegaan, en dank zij Mutti dubbel tomatenconcentraat, Mutti fijne tomatenpulp en Mutti passata heb ik er een op en top lekkere chili con carne mee gemaakt. Ik maakte er ook nog tomatenrijst bij op basis van Mutti passata, en het feest was compleet! Budgetvriendelijk, gezond en boordevol smaak… (advertentie)

Ingrediënten

  • 70 g Mutti dubbel tomatenconcentraat
  • 200 g Mutti polpa (fijne tomatenpulp)
  • 5 dl Mutti passata
  • 350 g gehakte biefstuk
  • 300 g rijst
  • 2 dl runderbouillon
  • 6 dl groentenbouillon
  • 1,5 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes look, geplet
  • 3 stengels selder, in blokjes
  • 2 grote wortelen, in blokjes
  • 300 g witte bonen (blik)
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 kl paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime (gietijzeren) pan en fruit er 1 rode ui en de knoflook in aan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes selder en wortel toe en laat even mee bakken. Voeg de gehakte biefstuk toe samen met de kruiden en laat het vlees bruin bakken.
  2. Voeg het dubbel tomatenconcentraat toe, roer even en laat het een minuutje mee bakken. Voeg dan de polpa toe samen met 3 dl passata, de runderbouillon en de witte bonen.
  3. Laat het geheel ongeveer een uur sudderen op laag vuur onder deksel. 
  4. Bereid ondertussen de tomatenrijst: fruit in een aparte pot de rest van de rode ui aan in wat olijfolie, voeg de rijst toe en meng even goed door elkaar. Voeg dan 2 dl passata toe samen met 6 dl groentenbouillon en laat de rijst in ongeveer 15 à 20 min garen onder deksel. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Dien de chili con carne op met de tomatenrijst.  

Tip

Heel lekker met een lepeltje zure room en wat verse koriander (of platte peterselie)

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen