Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ceviche van kabeljauw

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Bij de bereiding van ceviche wordt de kabeljauw gegaard door toevoeging van een zuur, in dit geval limoensap. Het is dus een heel fris en pittig gerechtje, leuk als voorgerecht in de zomer.

 

De inspiratie hiervoor komt uit de laatste uitgave van Knack weekend, 100 topgerechten zomer.

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 tomaat (mooi rijp)
  • 1 avocado
  • een halve rode ui
  • 1 Spaans pepertje
  • 1 lente-ui
  • 2 limoenen
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • enkele takjes koriander (naar smaak)

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Snipper ook de halve rode ui en de lente-ui fijn.
  2. Was het Spaans pepertje, haal de zaadjes eruit en snipper het in heel fijne stukjes.
  3. Snijd de avocado in fijne schijfjes.
  4. Snijd de rauwe kabeljauw met een echt scherp mes in dunne plakjes en leg deze in een kom. Meng met de kleine blokjes tomaat en de gesnipperde rode ui, lente-ui en Spaans pepertje.
  5. Pers de limoenen en voeg het limoensap samen met de olijfolie toe aan de kabeljauw.
  6. Meng alles voorzichtig door elkaar, dek de kom af en plaats ze gedurende 30 minuten in de koelkast.
  7. Verdeel de service over 4 bordjes en werk de bordjes af met gemalen zwarte peper en een beetje zout. Naar smaak kan je ook enkele blaadjes koriander toevoegen.

Tip

Als je de vis mooi fijn snijd krijg je het beste resultaat.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen