Search
Close this search box.

Romige kipfilet met spinazie en champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Weet je nog niet goed wat klaar te maken vanavond? Hier is een idee: voor deze heerlijk malse en smaakvolle kipfilets heb je maar een handvol ingrediënten nodig en je tovert ze op ongeveer een half uur op tafel.

Ingrediënten

  • 4 mooie kipfilets van hoevekip
  • 500 g champignons
  • 4 handvol spinazie
  • 150 ml room
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 teentje look
  • klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Borstel de champignons schoon, snijd de steeltje bij of verwijder de steeltjes en snijd de champignons in schijfjes.
  3. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de kipfilets enkele minuten aan beide kanten totdat ze licht goudbruin zijn. Neem de kipfilets uit de pan, kruid ze met vers gemalen peper en zout leg ze in een ovenvaste schaal en gaar ze verder in de oven op lage temperatuur (140 graden) gedurende 15 à 20 minuten. Als je ze op deze manier gaart blijven ze super mals. De gaartijd is afhankelijk van de grootte en de dikte van je kipfilet, maar controleer zeker of de kip volledig gaar en door en door warm is binnenin.
  4. Gebruik ondertussen de pan waarin je je kipfilets hebt aangebakken verder voor het bereiden van de saus.
  5. Zet de pan op een voldoende hoog vuur en voeg de champignons toe. Laat ze enkele minuten bakken en voeg dan de spinazie toe. Door de hitte van de pan zal de spinazie snel slinken! Pers het teentje look uit over de champignons en de spinazie.
  6. Voeg de room en de kippenbouillon toe aan de gebakken champignons en spinazie en laat alles even zachtjes doorkoken. Proef dan de saus en kruid met peper en zout naar smaak.
  7. Ondertussen zijn ook de kipfilets gaar! Haal ze uit de oven, controleer even of ze zeker gaar zijn en kruid ze met peper en zout. Snijd ze in schijfjes, leg deze even mee in de pan met de saus en dien ze dan op.

Tip

Dit is heel lekker met een aardappelpuree.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen