Search
Close this search box.

Luxe verloren brood met frambozen en witte chocolade

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Luxe verloren brood met frambozen en witte chocolade… Voor deze luxe versie van verloren brood kom je met plezier aan tafel op zondagmorgen, of aan de zondagse brunch! Ik gebruikte croissants van de dag ervoor, dompelde ze in Campina volle melk en een geklutst eitje, en die croissants van gisteren kregen zo terug een heerlijke hoofdrol op ons bord. Ik werkte ze af met frambozen en een sausje op basis van volle room van Campina en witte chocolade. En als final touch natuurlijk wat poedersuiker! Zo start je zondag sterk!

(Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina)

Ingrediënten

  • 4 croissants (1 dag oud)
  • 200 ml volle melk van Campina
  • 2 eieren
  • 200 g frambozen (diepvries, ontdooid)
  • 100 ml volle room van Campina
  • 100 g witte chocolade
  • 2 kl kaneel
  • poedersuiker
  • klontje boter

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Breek de witte chocolade in stukjes. Verwarm de volle room in een steelpannetje en voeg de stukjes chocolade toe. Laat ze langzaam smelten en meng goed tot een egale saus. Laat de saus terug wat afkoelen.
  2. Neem 2 diepe borden, doe in het ene bord de melk gemengd met de kaneel en kluts in het andere bord de eieren.
  3. Snijd de croissants doormidden in de lengte. Dompel elk stuk croissant eerst kort in de melk en daarna in het geklutste ei.
  4. Smelt een klontje boter in een ruime bakpan en bak de croissants aan beide kanten in enkele minuten mooi goudbruin.
  5. Dien de verloren brood-croissants op met de frambozen en hun sap, een schepje witte chocoladesaus en flink wat poedersuiker.

Tip

Zeker weten dat dit bij jou thuis een favoriet zondags ontbijt wordt!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen