Search
Close this search box.

Romige gnocchi met gemengde champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze zalige veggie herfsttopper staat op minder dan een half uur op tafel. Ik gebruik hier een mengeling van verschillende champignons, en omdat ik weet dat het soms echt snel moet gaan, gebruik ik voorgesneden champignons. Ik bak ze in wat boter, voor extra smaak en smeuïgheid. De toegevoegde mascarpone maakt het romige gevoel helemaal af, en de rozemarijn en de tijm zorgen voor een lekkere kruidige toets.

Ingrediënten

 • 800 g gemengde champignons
 • 50 g boter
 • takje rozemarijn
 • enkele takjes tijm
 • 500 g gnocchi (koelvers)
 • 8 el mascarpone
 • peper
 • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes (of gebruik voorgesneden champignons als het echt heel snel moet gaan). Gebruik een mengeling van verschillende champignons; ik gebruikte zelf parijse champignons (dat zijn de gewone witte), kastanjechampignons (dat zijn de gewone bruine) en dan nog een schaaltje gemengde oosterse champignons, met daarin onder andere beukenzwammen en shiitake. Heel leuk die variatie!
 2. Smelt de helft van de boter in een ruime pan en bak er de champignons in met een snuifje zout, op voldoende hoog vuur totdat ze zacht zijn.
 3. Snipper de rozemarijn en de tijm fijn en breng er de champignons mee op smaak, samen met de rest van de boter en wat vers gemalen peper en zout.
 4. Kook ondertussen de gnocchi gaar in licht gezouten water, dat duurt maar 2 of 3 minuten. Van zodra de gnocchi komen bovendrijven, zijn ze goed. Giet ze af.
 5. Meng de gnocchi onder de champignons, en roer er 4 el mascarpone onder.
 6. Dien op in diepe borden en werk elk bord af met een extra schepje mascarpone.

Tip

Een herfsttopper die bovendien budgetvriendelijk is!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen