Search
Close this search box.

Homemade lasagne

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze lasagne is de versie zoals wij hem hier thuis het liefste eten. Speciaal voor jullie deel ik het recept…

 

En als je een schattige ovenschaal zoekt zoals degene die ik heb gebruikt, die vind je hier! (adv)

 

Ingrediënten

 • 6 grote vellen verse lasagne
 • 500 g gemengd gehakt
 • 1 l tomaten passata
 • 2 wortelen
 • 60 g boter
 • 70 g bloem
 • 1 l melk
 • 100 g emmentaler kaas
 • scheutje olijfolie
 • spaghettikruiden
 • peper, zout en nootmuskaat

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Maak eerst de tomatensaus. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pot en stoof daarin de wortelen onder gesloten deksel totdat ze beetgaar zijn.
 2. Voeg dan het gemengd gehakt toe, maak het wat los met een vork en laat het mee stoven met de wortelen. Meng af en toe.
 3. Als het gehakt gaar is voeg je de tomaten passata toe. Laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen en kruid ze af met spaghettikruiden.
 4. Terwijl de tomatensaus pruttelt kan je de bechamelsaus maken. Smelt om te beginnen de boter in een pot en voeg er de bloem bij. Roer met een garde en laat het mengsel boter – bloem een paar minuutjes “bakken” in de pot totdat je een geur van vers deeg ruikt. Zorg er wel voor dat het mengsel niet verkleurt. Voeg dan de helft van de melk toe en roer meteen goed met de garde. Als het boter – bloem mengsel de melk heeft opgenomen voeg je de rest van de melk toe. Roer weer goed, laat aan de kook komen en laat dan enkele minuutjes zachtjes doorkoken zodat de bloem goed oplost en je een zachte saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
 5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 6. Rasp de emmentaler kaas.
 7. Neem een grote ovenvaste schotel en maak hierin de laagjes voor de lasagne. Begin op de bodem met een dun laagje bechamelsaus, dat je bedekt met vellen lasagne. Maak daarop een laagje tomatensaus dat je weer afdekt met vellen lasagne. Zo ga je verder, met afwisselend een laagje bechamelsaus en tomatensaus.
 8. Je eindigt bovenaan met een dun laagje bechamelsaus waarover je dan de geraspte kaas strooit.
 9. Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven, de laatste minuten kan je even de grillstand van de oven opzetten voor een licht korstje.

Tip

Met verse vellen lasagne krijg je een hele zachte lasagne die vrij snel uit de oven mag. Je kan natuurlijk ook gedroogde vellen lasagne gebruiken, het kan zijn dat je die iets langer in de oven moet laten staan en dat de lasagne iets droger wordt doordat de gedroogde vellen wat vocht opslorpen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen