Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Romige eenpanspasta met pancetta en erwtjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een lekker, eenvoudig en echt vliegensvlug gerechtje dat toch je avond kleurt! Dit pastagerecht maak je in één pan klaar, wel zo makkelijk en weinig afwas!

Om een gerecht als dit klaar te maken gebruik ik deze perfecte pan. (adv)

Ingrediënten

  • 500 g pipe rigate of andere korte pasta
  • 200 g pancetta in reepjes
  • 200 g verse spinazie
  • 200 g erwtjes (vers of diepvries, ontdooid)
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 60 g parmezaan, geraspt
  • handvol basilicum
  • 4 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verhit de olijfolie in een ruime (gietijzeren) pan (bijvoorbeeld een prachtige pan zoals deze – adv) en bak er de pancetta in. Haal hem uit de pan als hij krokant is en houd hem apart. Schenk de bouillon in dezelfde pan, roer de korte pasta erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Kook de pasta ongeveer 8 minuten, totdat die nog net niet helemaal gaar is.
  2. Voeg de erwtjes toe en laat ze ongeveer 2 minuten meekoken. Voeg dan de spinazie in porties toe en laat hem meekoken, totdat de spinazie helemaal geslonken is.
  3. Roer de blaadjes basilicum erdoorheen. Voeg dan de krokante pancetta terug toe, samen met de room en de parmezaan en meng alles nog eens goed door elkaar. Breng de pasta op smaak met vers gemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
  4.  Serveer onmiddellijk en laat het smaken!

Tip

Gebruik kippenbouillon die niet te zout is. Indien nodig kan je op het einde van de bereiding nog wat zout toevoegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen